19 Nisan 2024
  • Bartın18°C
  • Ankara20°C
  • Bolu17°C
  • Kastamonu18°C
  • Zonguldak16°C
  • Karabük19°C

VAİZLİĞE DÜŞÜRÜLEN ÖTGÜÇ, EMEKLİLİĞİ TERCİH ETTİ

Bartın İl Müftü Yardımcısı Tahsin Ötgüç, geçirdiği soruşturma sonrası İl Müftü Yardımcılığından vaizliğe düşürülmesi yönünde karar çıkmasının ardından İl Müftü Yardımcısı olarak emekliliğini istedi. 

Vaizliğe düşürülen Ötgüç, emekliliği tercih etti

28 Ocak 2018 Pazar 01:03

Muş İl Müftülüğünde görev yaptığı sırada Bartın İl Müftü Yardımcılığı görevine atanan Tahsin Ötgüç 26 Ekim 2016 tarihi itibariyle yeni görevine başlamıştı. 1.5 yıl ilimizde görev yapan Bartın İl Müftü Yardımcısı Tahsin Ötgüç,  birçok yerel gazetede yazdığı köşe yazılarıyla kamuoyunda tanınıyordu. Görev aldığı süre zarfından Ötgüç'ün İl Müftülüğü içerisinde yaşanan bazı sorunlar nedeniyle soruşturma geçirdiği ve Bartın'a gelerek gerekli incelemeleri yapan Diyanet İşleri Başkanlığı müfettişlerinin raporu doğrultusunda Ötgüç'ün İl Müftü Yardımcılığından vaizliğe düşürülmesine karar verildiği ifade edildi. Karar sonrası Ötgüç, vaizliğe düşürülmeden önce İl Müftü Yardımcısı olarak emekliliğini istedi.  Emekli olan Ötgüç'ün yerine Sakarya Serdivan Müftüsü Ömer Yay atandı.

Herhangi bir düşmanlığım olamaz

İl Müftü Yardımcısının emekliliğiyle ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İl Müftüsü Mahmut Gündüz; “Müftü Yardımcısı ile ilgili sorunuza ne diyeceğimi bilemiyorum. Bunu anlatmak çok zor olsa gerek. Çünkü yaşamayınca bilinemiyor. Sayın Hocamızın her gitti yerde sıkıntı yaşadığını biliyoruz. En son Muş ilinden Bartın’a gönderdiler. Hocamızla ilgili Ankara’dan müfettiş geldi. Soruşturup bir rapor hazırladılar. Gelen müfettişlerin tespitleri sonucu Sayın Hocamızı vaizliğe indirdiler. Tabii hal böyle olunca Hocamız vaiz olarak emekli olmak yerine Müftü Yardımcısı olarak emekli olmayı tercih edip, emeklilik dilekçesi verdi. Biz kimsenin aleyhinde olmayız. Kinimiz olamaz. Keşke bunlar olmasaydı. Memleketi şurası. Ancak olmadı. Omuz omuza güzel görev yapsaydı bir yıl sonra beraber emekli olurduk. Ancak olmayınca olmuyor. Arkadaşımıza herhangi bir düşmanlığım olamaz. Bundan sonraki hayatı güzel olsun” dedi.

Yeni Müftü Yardımcısı atandı

Bartın’a yeni Müftü Yardımcısı atandığının müjdesini de veren Gündüz; “Sakarya Serdivan Müftüsü Ömer Yay ilimize Müftü Yardımcısı olarak atandı. Şu anda gelecek olan hocamızın lojmanında bakım ve tamirat yapılıyor. Önümüzdeki günlerde Sayın Hocamız göreve başlayacak. Bildiğiniz gibi 2 Müftü Yardımcısı kadromuz var. Halen boş olan bir müftü yardımcısı kadromuzu doldurmak için de Ankara ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. İşlerimizde noksanlık yok. Personelimiz Müftülük faaliyetlerini aksatmadan yürütüyorlar. Tabii iş yükünü paylaşma adına Müftü Yardımcılarımızın da göreve başlamasını isteriz” diye konuştu.

Tahsin Ötgüç kimdir?

1977-1978 yıllarında Zonguldak- Devrek ilçesi Merkez Yeni Camide İmam Hatip olarak görev yaparken Milli Türk Talebe Birliğini kurdu. 1978-1979 eğitim ve öğretim yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsüne kaydoldu. Bu okuldan 1982 yılında mezun oldu. 1983- 1984 yıllarında Afyon’da asteğmen olarak vatani görevini ifa etti. 1986 yılında Samsun- Bafra ilçesine merkez vaizi olarak atandı. 1988 yılı Ağustos ayında Karabük – Yenice ilçesine müftü olarak atandı.1997 yılında Zonguldak- Devrek ilçesine atandı. 2000 yılında Bolu- göynük ilçesine atandı. Bu ilçede 1 yatılı Kur’an Kursu ve müftülük hizmet binası yaptırdı. Bu ilçeden 2002 yılında Kastamonu merkez vaizliğine atandı 2004 yılında Bolu merkez vaizi olarak atandı. Bu ilde 8 yıl süreyle cezaevleri ve camilerde irşad hizmetlerini yürüttü. 2012 yılı temmuz ayında Çankırı müftülüğüne müftü yardımcısı olarak atandı. 21 Mayıs 2015 Muş İl Müftü Yardımıcısı olarak devam etti. 29 Eylül 2016 tarihinde Bartın İl Müftü Yardımcısı olarak tayin oldu. Geçtiğimiz günlerde emekliliğini istedi Muhtelif gazetelerde köşe yazıları kaleme alan Ötgüç, evli ve iki çocuk sahibidir.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.