20 Nisan 2024
  • Bartın12°C
  • Ankara10°C
  • Bolu8°C
  • Kastamonu11°C
  • Zonguldak13°C
  • Karabük12°C

UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ MART AYINDA VERİLECEK

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram, İŞKUR, KOSGEB ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 18-40 yaş arasındaki kadın çiftçilere yönelik ortaklaşa verilecek olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin Mart ayında verilecek.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Mart ayında verilecek

20 Şubat 2018 Salı 09:37

Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram, İŞKUR, KOSGEB ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa 18-40 yaş arasındaki kadın çiftçilere yönelik Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin mart ayı içerisinde 2 grup halinde yapılacağını belirtti. İl Müdürü Bayram, 18 ile 40 yaş arasındaki kadın çiftçilerin katılabileceği eğitimler birinci grup için 12-16 Mart ve ikinci grup için ise 19-23 Mart tarihleri arasında verileceğini açıkladı. Bayram; “12 Şubat ise sona eren başvurular sonrası 5 gün boyunca 32 saatlik bir eğitim verilecek. Eğitime katılanlar her gün için İŞKUR’dan 25 TL kurs ücreti alacaklar. Eğitimin sonunda en az 10 çiftçimize proje hazırlattıracağız. Bu projeler arasında jürimiz değerlendirme yapacak ve 3 proje buradan Kastamonu’ya yarışmaya gidecek. Kastamonu’da ilk 3’e giren projede Türkiye finaline katılacak ve ödüllendirilecek. Projelerin uygulanabilmesi için de 20 bin 40 bin TL arasında destek hibesi verilecek” dedi.

Para ödülleri verilecek

75 kadın çiftçinin eğitimlere katılabileceğini söyleyen Bayram; “Eğitimlere katılacak olan çiftçilerimiz genç çiftçiler olacak. Çünkü katılım şartlarında 18 ile 40 yaş arasındaki çiftçilerimiz katılabilecek. Herhangi bir sosyal güvencesi olmaması ve düzenli olarak eğitime katılması gerekiyor. Bu eğitimin sonunda çiftçilere bitkisel üretim, hayvansal üretim, kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatları ürünleri, işletme, pazarlama ve kurumsal alanda projeler hazırlattıracağız. Bu projeler arasında jürimiz değerlendirme yapacak ve 3 proje buradan Kastamonu’ya yarışmaya gidecek. Bu 3 proje bölgesel proje ve sertifika törenine katılmaya hak kazanacak. Oradaki jüri üyesi tarafından da bölgede ilk 3’e giren proje teklif edilecek.  İlimizde dereceye giren ve birinci olan projeye 3 bin, ikinci projeye 2 bin ve üçüncü projede de bin TL para ödülü verilecek” diye konuştu. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.