29 Mart 2024
  • Bartın21°C
  • Ankara20°C
  • Bolu22°C
  • Kastamonu18°C
  • Zonguldak24°C
  • Karabük23°C

UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ ALAN 75 GİRİŞİMCİ KADIN ÇİFTÇİ 2 TARIMSAL İŞLETMEYİ GEZDİ

"Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" kapsamında girişimcilik eğitimi alan 75 girişimci kadın çiftçiye eğitim gereği Sütlüce Köyü’nde bulunan 2 tarımsal işletme ziyareti yapıldı.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alan 75 girişimci kadın çiftçi 2 tarımsal işletmeyi gezdi

23 Mart 2018 Cuma 14:35

2018 yılında Bartın’ın da dahil olduğu "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" kapsamında kırsal alanda yaşayan ve yoğun olarak tarımın içinde yer alan 18-40 yaş arası kadın çiftçilere yönelik "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" projesi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü arasında imzalanan "Aktif İş Gücü Piyasası Programları İşbirliği Protokolü" esas alınarak İŞKUR/KOSGEB işbirliği ile istihdama yönelik sertifikalı 32 saat 5 gün süreli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri verildi. Verilen eğitim programı kapsamında yaklaşık 75 girişimci kadın çiftçi Sütlüce Köyü’nde bulunan mantar üretim tesisi ve bodur meyve bahçesini gezdi. Düzenlenen inceleme gezisine Bartın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram ve KOSGEB Bartın İl Müdürü Abdurrahman Usta’da eşlik etti.

Farkındalık yaratılması amaçlandı

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile ilgili açıklamalarda bulunan Bartın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram; “Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı ile kırsalda kadın girişimciliğinin özendirilmesi, desteklenmesi ve yatırım imkanlarının geliştirilmesi, uygulanabilecek girişimci kadın çiftçi projelerinin hayata geçirilmesi ile kırsalda kadın girişimciliğinin arttırılması amacıyla 2015 yılında "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" başlatıldı. 2018 yılında seçilmiş 29 ilden biri olan İlimizde "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" sloganı ile kırsal alanda yaşayan ve yoğun olarak tarımın içinde yer alan genç kadınlara yönelik faaliyet gösteriyor. Bu program ile kırsal alanda genç kadınlara yönelik sürdürülebilir iş olanaklarının yaratılması, mevcut istihdam olanaklarının korunması, bu sayede kırsal alanların ekonomik faaliyet düzeylerinin artırılması, kırsal nüfusun azalmasının önlenmesine katkıda bulunulması ve farkındalık yaratılması amaçlandı” dedi.

Üst limit miktarı 50 bin TL

İl Müdürü Bayram’ın konuşmasının akabinde kadın girişimcilere bilgiler veren KOSGEB Bartın İl Müdürü Abdurrahman Usta; "Desteklenen üst limit miktarı, 50.000 TL hibe 100.000 TL faizsiz kredi olmak üzere toplam 150.000 TL'dir. Verilen hibede Erkek girişimciler için %70, kadın, gazi, birinci derecede şehit yakını veya engelli girişimciler için %90 oranında destek uygulanacaktır. Girişimci adaylarımız devletimizin bu desteklerinden faydalanmalıdır. Yetiştirmede tarımın işleme ve paketlemede KOSGEB’in desteği var Esasında tarım ve hayvancılık kısmının sadece yetiştirme kısmına destek olamıyoruz fakat bu tarım ve hayvancılık ile ilgili ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi süreci ile ilgili bizim desteklerimiz mevcut. İnşallah başarılı girişimcilerin sayısı çoğalarak devam eder. Dediğimiz gibi yetiştirme anlamında tarımın paketle ve işleme anlamında KOSGEB’in desteği var” diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.