27 Nisan 2024
  • Bartın18°C
  • Ankara17°C
  • Bolu12°C
  • Kastamonu13°C
  • Zonguldak13°C
  • Karabük16°C

TURİZM HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI

Bartın’da 42. Turizm Haftası kutlamaları, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından valilik önünde düzenlenen törenle başladı.

Turizm Haftası kutlamaları başladı

16 Nisan 2018 Pazartesi 13:11

15-22 Nisan 2017 tarihleri arasında kutlanacak olan 42. Turizm Haftası kutlamalarında turizm ile ilgili birçok etkinliğe imza atılırken kutlamalar kapsamında ilk program dün valilik önünde gerçekleştirildi. Hafta kapsamında ilk olarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Çelenk sunma töreninin akabinde değerlendirmelerde bulunan İl Kültür Turizm Müdürü Fuat Dursun; “42. Turizm Haftası kutlamalarımız bugün gerçekleştirdiğimiz Çelenk Sunma Töreni ile başladı. Hafta boyunca birçok etkinliğimiz olacak. Yoğun bir şekilde geçecek. Bu yıl bilindiği üzere Güzelcehisar Lav Sütunlarının açılışını gerçekleştirdik. Bartın’da yeni bir destinasyon oluşturduk” dedi.

Turizmi sevdirmek için bir dizi etkinlikler yapıyoruz

Dursun; “Güzelcehisar ile ilgili fotoğraf yarışmaları düzenledik. Amasra ve Bartın’da faaliyet gösteren turizm işletmecilerine lav sütunlarını gezdiriyoruz. Bartın Üniversitesi ile Bartın’ın turizmini masaya yatırdık. Bartın2ın turizmini irdeleyeceğiz. Yine okullarımızda Bartın’da turizminin gelişmesi için neler yapılabilir ve nasıl bir turizm anlayışı olması gerektiğiyle ilgili sunumlar yapacağız. Hafta kapsamında okullarımızda yarışmalar düzenledik. Bu yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimize ödüllerimiz olacak. Turizmi sevdirmek için bir dizi etkinlikler yapıyoruz” diye konuştu.Törenin akabinde Bartın’da bulunan Turistik İşletme Yöneticileri Bartın Valisi Nusret Dirim’i makamında ziyaret etti. Ziyaretin akabinde de Amasra ilçesinde Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

Üniversite öğrencileriyle turizm tartışılacak

Etkinlikler kapsamında tine aynı gün Bartın Üniversitesi Öğretim Üyesi Ayhan Karakaş’ın panel başbakanlığında Bartın Üniversitesi Konferans Salonu’nda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Operasyon Müdürü Seyit Başkonak Yiyecek İçecek Hizmetleri Bakımından Turizm Sektöründe Protokol Servisinin Önemi, Bartın Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Üyesi Yusuf Bilgin Toplumdaki Turizm Algısı Nasıl Dönüştürülür?, Bartın Üniversitesi Öğretim Üyesi Bartın’da Turizm Nasıl Geliştirilir?, Öğretim Görevlisi Cihangir Kasapoğlu Bartın bir turizm Kenti Olabilir mi?, Bartın Üniversitesi Öğretim Üyesi Deniz Çelik Açık ve Yeşil Alanların Turizmdeki Önemi konularında panel gerçekleştirilecek.

Türk Sanat Müziği Korosu konser verecek

Kutlama programının ilk günü Şef Sezen Öztaş yönetiminde Bartın Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Kültür ve Turizm Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Korosu konseri ile sona erecek. Kutlama programının ikinci gününde 17 Nisan Salı günü saat 09.00’da Amasra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığında açılan Ev Pansiyonculuğu eğitiminde başarılı olanlara sertifikaları taktim edilecek.

Dereceye girenlere ödülleri verilecek

Bu programda Karabük Üniversitesi Safranbolu Turizm Fakültesince hazırlanan ‘Turizm İş Görenleri İçin Gıda Güvenliği El Kitabının’ tanıtımı ve dağıtımı gerçekleştirilecek.  Saat 11.00’da Bartın ve Amasra ‘da ki turizm işletmecileri Güzelcehisar Lav Sütunlarını ziyaret edecek. Yine aynı gün saat 19.00’da Sister’s Cafe’de Turizm Haftası Kokteyli yapılacak. Bu kokteylde Güzelcehisar Lav Sütunları Konulu Fotoğraf Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edilecek. Hafta kapsamında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere de ödülleri verilecek. İkinci gün programı da ödül taktiminin ardından sona erecek.

Sergi açılışı yapılacak

Kutlama programının 3.gününde 18 Nisan Çarşamba günü saat 10.30’da Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezine Kayıtlı El Sanatları Ustaları Sergisi ve ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı Oyalar Kursu Sergisinin açılışı gerçekleştirilecek. 19 Nisan Perşembe günü saat 11.00’da ise İl Kültür Turizm Müdürlüğü personeli ve Bartın Üniversitesi Öğretim Üyesi Hande Uyar tarafından Bartın’da Turizm ve Turistik Değerlerimiz konulu sunum yapılacak.

 Turistik değerler Cuma hutbesinde anlatılacak

20 Nisan Cuma günü saat 13.00’da Bartın İl Müftülüğü tarafından tüm camilerde Cuma Namazında Bartın’da ki Turizm ve Turistik Yerlerimizle İlgili Cuma Hutbesi okunacak. Kutlama programının son gününde de21 Nisan Cumartesi günü saat 10.00’da Arıt Köyü’nde doğa yürüyüşü yapılacak. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.