28 Mart 2024
  • Bartın24°C
  • Ankara22°C
  • Bolu23°C
  • Kastamonu21°C
  • Zonguldak26°C
  • Karabük24°C

TRAVELEXPO ANKARA FUARI’NDA BARTIN STANDI İLGİ GÖRDÜ

Türkiye’nin ve Ankara'nın turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan ve 3. kez düzenlenen Travelexpo Ankara Fuarı ATO Congresium'da gerçekleştirildi.

Travelexpo Ankara Fuarı’nda Bartın standı ilgi gördü

26 Mart 2018 Pazartesi 13:13

Türkiye’nin ve Ankara'nın turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan Travelexpo Ankara, Atis Fuarcılık A.Ş. tarafından 3. kez 22-25 Mart 2018 tarihleri arasında ATO Congresium'da gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlenen Travelexpo Ankara Uluslararası Turizm Fuarında Bartın ili ve Amasra ilçesinin tanıtımı amacıyla da stant açıldı. Bu yıl özellikle Güzelcehisar lav sütunlarının tanıtımına önem veren İl Kültür Turizm Müdürlüğü, afiş ve broşürlerin yanı sıra Güzelcehisar lav sütunlarının ışıklandırılmış maketi ile de lav sütunlarını tanıttı. Bartın standında lav sütunlarının yanı sıra ilimizin güzellikleri ve el emeği ürünler sergilendi.

turizm-fuari-acilis-(1).jpgStantlar büyük ilgi gördü

Amasra Kaymakamlığı, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve turizm işletmecilerinin katılımıyla oluşturulan stantlar büyük ilgi görürken, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve CHP Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya da Bartın standını ziyaret etti. Milletvekili Tunç, Bartın ve Amasra stantlarının yer aldığı 3.Travelexpo Turizm Fuarının açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Prof Dr Numan Kurtulmuş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Ankara Valisi Ercan Topaca ve bazı protokol üyeleri ile birlikte katılarak, Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a “Lala lala Çeşm-i Cihan bu mu ola” yazılı tabloyu hediye ederek, Bartın’daki turizm yatırımları için teşekkür etti. 81 ilin tanıtımının yapıldığı fuarda Gastronomi Kongresi ve panelleri ile bir de 7 Bölge 14 Lezzet Tadım Etkinliği gerçekleştirildi.

29242571_10213938354265322_746391387_o.jpgDünya rekoru denemesine ev sahipliği yaptı

Birçok güzellikleri bünyesinde barındıran fuar bir dünya rekoru denemesine ev sahipliği yaptı. Guinness Rekorlar Kitabı’na girecek rekor deneme için 18 baklava ustası dünyanın en büyük baklavasını yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gazi Üniversitesi ile Turizm Akademisyenleri Derneğinin (TUADER) desteği, Ankara Valiliğinin himayesi ile Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) ve MADO tarafından hazırlanan dev baklava için 18 baklava ustası çalıştı. Özel vinçlerle fuar alanına kurulan dev fırında pişirilen baklava yine vinç yardımıyla tartıldı. 7 metre uzunluğunda, 2.5 metre genişliğindeki baklava tartıda 513 kilogram geldi. Bin 200 dilimlik dev baklava doğal malzemelerle yapıldı.

28946157_10213938354905338_595270976_o.jpgDestek olan herkese teşekkür ediyorum

Fuar ile ilgili düşüncelerini paylaşan İl Kültür Turizm Müdürü Fuat Dursun; “Travelexpo Ankara Fuarı sona erdi. Travelexpo Ankara Uluslararası Turizm Fuarında özellikle yöresel ürünlerimizi ön planda tuttuk. Özellikle tel kırma ve lav sütunlarının tanıtımına önem verdik. Tanıtım materyallerimizle, broşürlerimiz ve afişlerimizle tanıtımı gerçekleştirmeye çalıştık. Tabii bu materyallerin yanında Güzelcehisar lav sütunlarının maketini yaptırdık. Bu maketi ışıklandırdık. Lav sütunlarının tanıtımına büyük katkısı oldu. İlgi gördü. Bartın Valiliği, Amasra Kaymakamlığı ile İl Müdürlüğümüzün desteğiyle standımızda ilimizi tanıtmaya çalıştık. Destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.