18 Nisan 2024
  • Bartın21°C
  • Ankara21°C
  • Bolu15°C
  • Kastamonu20°C
  • Zonguldak15°C
  • Karabük21°C

“TAMİR VE YENİLEME ÜCRETİNDEKİ FİYAT FARKI ORTADAN KALDIRILMALI”

Türkiye Sakatlar Derneği Bartın Şube Başkanı Ferit Kurulan, SGK’nın SUT fiyatlarında, 2006 yılından beri herhangi bir ciddi düzenleme yapılmamasını eleştirerek, engellilerin bu tebliğ nedeniyle bozulan veya eskiyen protezlerini yenileyemediğini söyledi.

“Tamir ve yenileme ücretindeki fiyat farkı ortadan kaldırılmalı”

18 Şubat 2020 Salı 02:16

Türkiye Sakatlar Derneği Bartın Şube Başkanı Ferit Kurulan, son günlerde engellilerin özellikle ortez, protez, yardımcı araç ve gereçlerini kullanan engellilerin uzun süreden beri güncellenmeyen SUT (Sağlık Uygulama Tebliği) nedeniyle oluşan fiyat farkının engellilere büyük sıkıntılara neden olduğunu belirterek, engellilerin isbu eli, kolu, bacağı ve yardımcı araçlara erişimi konusunda zorluklar yaşadığını ifade etti.

Fiyat farkı ortadan kaldırılmalı

Dernek Başkanı Kurulan, şu ifadeleri kullandı; “SUT (Sağlık Uygulama Tebliği) nedeni ile engellilerimiz kullandıkları ortez, protezler ve yardımcı araç ve gereçleri temini esnasında daha önce ödenen farklar ile su anki ödenmesi gereken fiyat farklarının fazla olması nedeniyle yenileme yapamıyor. Hal böyle olunca engelliler isbu eli, kolu, bacağı ve yardımcı araçlara erişimi konusunda zorluklar yaşıyor.

SGK tarafından karşılanmasını istiyoruz

SGK hala 2006 yılının fiyatlarına göre geri ödeme yapıyor. Tamir ücretinin de yenileme ücretinin de tamamının SGK tarafından karşılanmasını istiyoruz. Birçok engellimiz devletimiz tarafından verilen ücretler ile geçimlerini zar zor sağlıyorlar. Değişimleri veya yenilenmesi engellilerimiz için hayati nitelik taşıyan bu protezleri fiyat farkı nedeniyle edinemiyorlar. 2006 yılından buyana güncellenmeyen fiyat farkı düzeltilmeli. Bu güncellemeler yapılmadığında ödemesi gereken fiyat farklarını engellilerimiz ödeyemiyor. Bunun için engelliler için önem arz eden bu konuyla ilgili yetkililerimizin duyarlı olmasını istiyoruz. Çözüm üretmeye yönelik çalışmaların biran önce yapılmasını talep ediyoruz.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.