19 Nisan 2024
  • Bartın16°C
  • Ankara13°C
  • Bolu11°C
  • Kastamonu13°C
  • Zonguldak14°C
  • Karabük15°C

SEZON ÖNCESİ KÖY SAHİLLERİNDE KUMSAL TEMİZLİĞİ

Bartın İl Özel İdaresi, sahil köylerinde yürütülen sezon hazırlıklarına plaj temizleme çalışmalarıyla devam ediyor.

Sezon öncesi köy sahillerinde kumsal temizliği

12 Haziran 2020 Cuma 00:10

Turizmin gelişmesi, daha temiz bir temiz çevre ve insan sağlığı açısından gerekli ortamın oluşturulması amaç edinerek, yaz turizminde vatandaşlara daha iyi hizmet verilebilmesi için Bartın İl Özel İdaresi’ne bağlı ekipler, ilimiz sahil köylerinde kum temizleme aracı ile temizlik çalışmalarına başladı. Plajların daha hızlı ve daha güvenlikli şekilde temizlenmesi için alınan kum temizleme aracı ile yapılan çalışmalarda sahildeki kumlar elenerek içinde bulunan evsel ve diğer atıklardan dezenfekte ediliyor.

deniz0806-_4_.jpeg

Tüm plajların yeni sezona hazır hale gelecek

Sahil köylerini en güzel şekilde vatandaşların istifadesine sunmak için ara vermeden çalışma gerçekleştirdiklerini belirten İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, kumsal temizleme çalışmasıyla birlikte tüm plajların yeni sezona hazır hale geleceğini ifade etti. Cankurtaran hizmetiyle ilgili de bilgi veren Dursun; “Sorumluluk alanımızdaki Mugada, Büyükkızılkum, Hatipler, Güzelcehisar ve Çakraz sahillerinde toplam 19 kişilik cankurtaran ekibimiz görevine başladı. Geçtiğimiz yıllarda ekiplerimiz Özel İdaremizin sorumluluk alanındaki sahillerde büyük bir başarıyla görev yaptılar. Ekiplerimiz boğulma vakalarını sıfıra düşürerek bu alanda önemli bir başarıya imza attılar. O nedenle bu sene yine teknolojik makine ve ekipmanlarımızı geliştirerek bu alanı desteklemeye devam ediyoruz. Sahillerimize tatile gelen yerli ve yabancı tüm vatandaşlarımızın boğulamamaları için fedakarca görev yapan can kurtaranlarımıza ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerine tekrar kazasız belasız bir yaz sezonu geçirmelerini diliyorum” diye konuştu.

etyv3776.jpg

Çevre ve insan sağlığı açısından çok önemli

Kumsal temizleme çalışmalarına başlandığını belirten Bartın Özel İdaresi Genel Sekreteri Metin Çetin, çevre ve insan sağlığı açısından daha temiz bir ortam oluşturulması adına çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi. Çetin; “Sahil köylerimizde ekiplerimizle kumsal temizliğine başladık. Kum tarama işlemiyle kumsaldaki evsel ve diğer atıkları ayırt ediyoruz. Çalışmalarımızı en kısa zamanda tamamlayıp sorumluluk alanımızdaki tüm sahillerimizi vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.

yfyh4959.jpgimg_5507-001.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.