28 Mart 2024
  • Bartın24°C
  • Ankara22°C
  • Bolu23°C
  • Kastamonu21°C
  • Zonguldak26°C
  • Karabük24°C

SEYYAR SATICININ TEZGAHINI YERLE BİR ETTİLER

Hatipler Plajında 7 yıldır seyyar satıcılık yapan Muhittin Erdoğan’a ait 3 yıldır yaz kış sabit duran tezgah, kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından yerle bir edildi.

Seyyar satıcının tezgahını yerle bir ettiler

30 Haziran 2020 Salı 03:17

Bartın Merkez ilçeye bağlı Hatipler Plajında 7 yıldır seyyar satıcılık yapan Muhittin Erdoğan’a ait 3 yıldır yaz kış sabit duran tezgah, kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından yerle bir edildi. Milli Emlak’a ait yeşillik alanda 7 yıldır açtığı tezgahta vergi mükellefi olarak deniz malzemesi satışı yapan Erdoğan, 2020 yılı yaz sezonuna hazırlık yapmak için plaja gittiğinde tezgahının yıkıldığını fark etti. Tezgahının yerle bir edildiğini görünce büyük bir şok geçiren Erdoğan, durumu Kızılelma Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, Erdoğan’ın şikayetçi olması nedeniyle olayla ilgili soruşturma başlattı.

img_5914.jpg

İnşallah bunu yapanlar bulunur

Konuyla ilgili açıklamasında Erdoğan; “7 yıldır Hatipler Plajında seyyar satıcılık yapıyorum. Deniz malzemeleri satıyorum. 3 yıldır çamlık dediğimiz yeşillik alanının köşesine yaptığım tezgahım sabit duruyordu. Bu satışımı kaçak yapmıyorum. Vergi mükellefiyim. Yani resmi tüm belgelerim var. İşgaliye bedeli ile ilgili de ilgili kurumlara başvurumu yapmama rağmen sonuç alamadım. Yani işgaliye bedeli de vermeye hazırım. Bu yaz için de gerekli hazırlıkları yapmak için sahile geldiğimde gördüm ki tezgahımı yerle bir etmişler. Yeşillik alanın köşesinde duran tezgahımın kime ne zararı olur? Resmi her şeyim mevcutken bu olayın yapılmasına anlam veremiyorum. Biz neden ekmek yemeyelim? Herkes ekmeğini kazansın. Yapılanlar ayıptır. Gereken hukuki mücadelemi vereceğim. Jandarma ekiplerine şikayetimi ilettim. İnşallah bunu yapanlar bulunur” dedi.  

525252.jpg

Herkes resmi çalışmalı

Erdoğan; “Bartın Defterdarlığı gelip araştırabilir. Ben resmi iş yapıyorsam herkes resmi olarak iş yapmalı. Kimse kaçak çalışmamalı. Herkes resmi çalışmalı. Ben resmi seyyar satıcıyım. Belgelerim mevcut. Oda kaydım, fişim ve faturam hepsi mevcut. Ancak bana buraya tezgah açtırmamaya çalışanlar bu tür davranışlara başvuruyorlar. Ben kimsenin parasını ve ekmeğini çalmıyorum. Ben ekmeğimin peşindeyim” diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.