26 Nisan 2024
  • Bartın16°C
  • Ankara20°C
  • Bolu16°C
  • Kastamonu19°C
  • Zonguldak17°C
  • Karabük18°C

PLAJLARA EL DEZENFEKTAN APARATI KONULACAK

Korona virüs tehdidine karşı alınan önlemler kapsamında Bartın İl Özel İdaresi tarafından sorumluluk alanındaki sahillere el dezenfektan aparatı konulacak.

Plajlara el dezenfektan aparatı konulacak

16 Haziran 2020 Salı 04:15

Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan yeni tip korona virüs salgınına karşı aldığı tedbirleri uygulamayı sürdüren Bartın İl Özel İdaresi tedbir çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanılan Büyükkızılkum, Hatipler, Mugada, Güzelcehisar ve Çakraz sahillerine el dezenfektan üniteleri konulacak. Dezenfektanlar, sahillerde görevli cankurtaran ekipleri tarafından günlük olarak kontrol edilip, dolumu yapılacak. Gerçekleştirilecek çalışmayla ilgili Sağlık İşleri Müdürü Turgut Demirbağ beraberinde Şef Şefik Yüksel ile birlikte söz konusu sahillerde incelemelerde bulunarak, dezenfektan aparatlarının nereye kurulacağıyla ilgili cankurtaranlarla fikir alışverişinde bulundu.

Sosyal mesafeli deniz keyfi

1 Haziran itibariyle sosyal mesafe kurallarına uyularak plajların halka açılmasının ardından ilimiz plajları da misafirlerini ağırlamaya başladı. Bartın Belediyesi’ne bağlı ekipler İnkumu’nda ve İl Özel İdaresi’ne bağlı cankurtaran ekipleri de sorumluluk alanındaki sahillerde sosyal mesafe ve maske kuralıyla ilgili sahile gelen tatilcileri uyarıyor. Plaj içerisine uyarı levhaları konulurken, şezlongların da mesafeli yerleştirildiği görüldü. Kimi tatilciler şezlongda güneşlenirken kimileri ise mesafeli oturarak güneşin ve denizin tadını çıkardı. Yapılan uyarılara rağmen bazı tatilcilerin bunları dikkate almayarak sosyal mesafeyi ihlal ettiği gözlenirken, çoğu tatilcinin ise maske takmadığı görüldü.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.