19 Nisan 2024
  • Bartın13°C
  • Ankara14°C
  • Bolu13°C
  • Kastamonu16°C
  • Zonguldak13°C
  • Karabük16°C

PARAYI KURUM ALIYOR, TELEFON DİREKLERİNİ KÖYLÜLER DÜZELTİYOR

Bartın Merkez ilçeye bağlı Küçükkızılkum Köyü Beyoğlu Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlar aylar önce yıkılan direklerle ilgili kurum tarafından herhangi bir çalışma yapılmayınca direkleri kendileri diktiler.

Parayı kurum alıyor, telefon direklerini köylüler düzeltiyor

15 Haziran 2020 Pazartesi 22:09

İlimiz Merkez ilçeye bağlı birçok köyde telefon direkleri, bakım yapılmadığı için yan yatmış ya da çürümüş şekilde duruyor. Yolun kenarında bulunan yatık veya devrilmiş vaziyette olan direkler vatandaşların defalarca şikayet etmesine rağmen aylardır ilgilenilmiyor. Telefon direklerinin hala faaliyette olması, telefon tellerinin yerlerde sürüklenmesi nedeniyle telefon ve internet hizmeti bu köylerde tam anlamıyla kullanılamıyor. Direkler köylüler için tehlike yaratırken, ilgili kurumdan soruna çözüm bulması isteniyor.

Yetkilileri defalarca uyardık

Bu köylerden bir tanesi de Küçükkızılkum Köyü… Bartın Merkez ilçeye bağlı Küçükkızılkum Köyü Beyoğlu Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlar aylar önce yıkılan direklerle ilgili kurum tarafından herhangi bir çalışma yapılmayınca direkleri kendileri diktiler. Aylardır ilgili kuruma şikayetlerini sözlü veya yazılı ileten köylüler, resmi bir adım atılmamasına veryansın etti. İlgili kurumun şikayetleri dikkate almadığını belirten vatandaşlar; “Köy içerisinde bulunan telefon direkleri aylardır yatık vaziyette duruyor. Beyoğlu Mahallesi olarak bizler mahallemizde yatık olan birkaç direği düzelttik. Yetkilileri defalarca uyardık. Ancak herhangi bir adım atılmadı. Çocuklarımıza, vatandaşlarımıza tehlike arz eden direkleri, ilgililere bildirmemize rağmen ne gelen oldu, ne giden. Daha sonra kendi çabalarımızla köylerimizin uğraşlarıyla birkaç direği düzelttik. Tabii fatura günü geldi mi ilgili kurum paraları alıyor. Ancak hizmete geldi mi ilgilenen yok. Tabii biz direği düzeltince kurumu bir daha aradık. Direği düzelttiğimizi ve direkteki kutuya bakmaya gelmelerini söyledik. Bizim düzelttiğimiz direkteki kutuya bakmaya geldiler. Kurumun tutumu ortada” diyerek tepki gösterdiler.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.