25 Nisan 2024
  • Bartın20°C
  • Ankara25°C
  • Bolu21°C
  • Kastamonu26°C
  • Zonguldak16°C
  • Karabük21°C

ORTAOKUL ÖĞRENCİSİ ÇAKIN, SEVGİLİLER GÜNÜNDE HARÇLIĞINI ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER DERNEĞİ’NE BAĞIŞLADI

Cumhuriyet Ortaokulu 7.sınıf öğrencisi Ata Güngör Çakın, 14 Şubat Sevgililer Gününde ‘En Büyük Aşk Vatan Aşkıdır’ diyerek biriktirdiği okul harçlığını Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne bağışladı.

Ortaokul öğrencisi Çakın, Sevgililer Gününde harçlığını Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’ne bağışladı

15 Şubat 2018 Perşembe 16:49

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ hedeflerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de tüm kesimler tarafından destekleniyor. Bu kapsamda Mehmetçik Vakfı’na bağışta bulunan Bartınlılar, Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni de ziyaret ederek, destekte bulunuyor.

Örnek bir davranış sergiledi

Cumhuriyet Ortaokulu 7.sınıf öğrencisi Ata Güngör Çakın, 14 Şubat Sevgililer Gününde ‘En Büyük Aşk Vatan Aşkıdır’ diyerek biriktirdiği okul harçlığını Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne bağışladı. Örnek bir davranış sergileyen 14 yaşındaki genç öğrenci, tüm Bartınlıları derneğe ve Mehmetçik Vakfı’na destek olmaya davet etti.  14 yaşındaki öğrencinin bu davranışı Dernek Başkanı Ekrem Altunok ve derneğin Fahri Üyesi Sercan Engin’i duygulandırdı.

Toplumun bilinçli davranması gerekiyor

Ortaokul öğrencisi Ata Güngör Çakın’ın babası Rıza Çakın ise oğlunun bu davranıştan dolayı gurur duyduğunu belirtti. Çakın; “Oğlum biriktirdiği parasını Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’ne bağışlamak istediğini söyledi. Zeytin Dalı Harekâtının öneminin büyük olduğunu söyledi. Tabii bir baba olarak gurur duydum. Oğlumun bu davranışı inşallah bir farkındalık oluşturur. Toplumun bu konuda bilinçli davranması gerekiyor” dedi.

Yaşı küçük ama gönlü büyük

Genç öğrencinin örnek bir davranış sergilediğini belirten Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Ekrem Altunok; “Ortaokul öğrencisinin bu davranışı beni duygulandırdı. Gerçekten yaşı küçük ama bu kardeşimizin gönlü büyük. Bizler de gurur duyduk. Bu memleketin sahipsiz olmadığını biliyoruz. Bu memleketimiz bu gençlerimize emanet. Bu yapılan bağış herkese bazı şeyleri göstermesi lazım. Herkesin bu derneğe sahip çıkması gerektiğini anlaması açısından bir farkındalık olacaktır” diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.