25 Nisan 2024
  • Bartın20°C
  • Ankara25°C
  • Bolu21°C
  • Kastamonu26°C
  • Zonguldak16°C
  • Karabük21°C

MUGADA İLE HATİPLER BAĞLANTI YOLUNDA ÇALIŞMALARA BAŞLANACAK

Mugada Plajı ile Hatipler Plajını birleştiren bağlantı yolu projesi kapsamında büyük kare büzlerle köprü çalışması gerçekleştirilecek. Köprü çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte yol stabilize hale getirilerek, üst yapı çalışmalarına başlanacak.

Mugada ile Hatipler bağlantı yolunda çalışmalara başlanacak

08 Nisan 2020 Çarşamba 03:57

İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun’un yoğun çabaları sonucu hayata geçirilen Mugada Plajı ile Hatipler Plajını birleştiren bağlantı yolu projesi kapsamında Mugada Plajı ile Hatipler Plajını birleştirmek amacıyla her iki plajı birbirinden ayıran ormanlık alanda Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 15 Haziran 2016’da başlatılan kesim çalışmalarının tamamlanmasına rağmen İl Özel İdaresi tarafından yolla ilgili herhangi bir çalışma yapılmadı. Mugada’da yolun çıkış noktasında denize akan ırmak olması nedeniyle ulaşımın nasıl sağlanacağı merak konusu olmuştu. 1850 metre olan bağlantı yolunda yol açma ve kesim çalışmalarının ardından köprü çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte yol stabilize hale getirilerek, üst yapı çalışmalarına başlanacağı ifade edildi. Söz konusu ırmak büyük kare büzlerle köprü oluşturularak geçilecek.

Yol altyapı çalışmalarına da kısa sürede başlanacak

Çalışmaların start alacağını ifade eden İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, açıklamasında: “Mugada ve Hatipler plajını birbirine bağlayan bağlantı yolu uzun zamandır gündemimizde olan bir konuydu. Geçtiğimiz yıllarda Mugada’da talebin yoğunlaşması bize buradaki plajın yetersiz kaldığını gösterdi. Bu nedenle de yapmamız gereken tek şeyin Mugada’nın Hatipler Plajıyla bağlanması gerektiğini düşündük. 2015 yılında programımıza aldık. Kesim çalışmalarıyla birlikte yol açma çalışmaları da tamamlandı. Yol altyapı çalışmalarına da kısa sürede başlanacak” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.