29 Mart 2024
  • Bartın24°C
  • Ankara21°C
  • Bolu22°C
  • Kastamonu20°C
  • Zonguldak23°C
  • Karabük22°C

MİLLİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ KAPSAMINDA 2017 YILINDA 4 BİN 391 KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLDİ

İŞKUR İl Müdürü Adnan Arslan, "Akıl Teri ile Alın Teri ile Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" sloganı ile başlatılan istihdam seferberliği kapmasında yürütülen çalışmalar sonucunda 2017 yılında 4 bin 391 kişinin işe yerleştirildiği açıkladı.

Milli İstihdam Seferberliği kapsamında 2017 yılında 4 bin 391 kişi işe yerleştirildi

05 Şubat 2018 Pazartesi 10:41

Türkiye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Adnan Aslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun organizesinde başlatılan ve Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun da büyük önem verdiği Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar sonucunda 2017 yılında 4 bin 391 kişinin işe yerleştirildiğini açıkladı. "Akıl Teri ile Alın Teri ile Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" sloganı ile başlatılan istihdam seferberliğinin ülke genelinde olduğu gibi Bartın ilinde de önemli sayıda istihdamı sağladığını belirten İl Müdürü Arslan; “Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), ulusal istihdam politikasının oluşturulması, istihdamın korunması ve geliştirilmesi ile işsizliğin önlenmesi faaliyetlerinde rol alan işgücü piyasasının en önemli aktörlerinden biridir. Kurumumuz hem aktif hem de pasif istihdam politikaları doğrultusunda işgücü ve işverene yönelik birçok kamusal hizmet sunmaktadır” dedi.

12 bin 476 kişi İl Müdürlüğümüze müracaat etti

Toplamda 12 bin 476 kişinin ilk defa iş aramak, işini değiştirmek, daha iyi şartlarda iş aramak, uygulanan program ve projelerden yararlanmak amacı ile İl Müdürlüğüne müracaatta bulunduğunu söyleyen Arslan; “İş ve işçi bulmanın yanında; İşsizlik sigortası işlemlerini yürüten, işgücü piyasası verilerini yerel ve ulusal bazda derleyen, analiz eden, yorumlayan, işgücünün istihdam edilebilirliğini artırmaya yönelik işgücü yetiştirme, mesleki eğitim ve işgücü uyum programları geliştirerek uygulanması konusunda önemli görevler icra eden, üstlendiği yasal, yönetsel ve sosyal sorumluluğun bilinciyle faaliyetlerini özveri ile sürdüren Kurumumuzun çalışmaları neticesinde 2017 yılı sonu itibarı ile ilk defa iş aramak, işini değiştirmek, daha iyi şartlarda iş aramak, uygulanan program ve projelerden yararlanmak amacı ile toplamda 12 bin 476 kişi İl Müdürlüğümüze müracaat etmiştir” diye konuştu.

Toplamda 8 bin 751 adet açık iş talebi alındı

Arslan; “İşve meslek danışmanlarımızca 22 bin 879 görüşme gerçekleştirilmiş olup 13 bin 764 kişiye İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti verilmiştir. Açık iş tespit etmek iş piyasası araştırmaları yapmak ve kurum çalışmaları ve sunulan hizmetler ve teşvikler hakkında bilgilendirme amacı ile 4 bin 038 işyeri ziyaret edilmiştir. Bu çalışmaların sonucunda toplamda 8 bin 751 adet açık iş talebi alınmıştır. 2017 yılında Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak 4 bin 391 kişiyi işe yerleştirildi. İşe yerleştirilen kişi sayısında geçen yıla göre yüzde 107 artış gösterdik. İlimizde işe yerleştirildiğimiz kadınların sayısında geçen yıla göre önemli bir artış sağlandı. 2017 yılında 1631 kadını işe yerleştirdik. Geçen yıla göre işe yerleştirilen kadın sayısını yüzde 93 arttırarak kadın istihdamına destek verdik. İşyerlerinin özürlü kontenjanları yakın takip edilerek açık olan kontenjanların kapatılması sureti ile 70 engelli iş arayanımız işe yerleştirilmiştir” şeklinde konuştu.

2017 yılında 277 proje başlatıldı

Aktif işgücü programları ile ilgili de bilgi veren Arslan; “Aktif İşgücü Programları, iş arayanların istihdam edilebilirliklerini artırmada önemli faaliyetlerden birisi olmaya devam ediyor. Bartın ilinde 2017 yılında 277 proje başlatılmış olup 1323 kişi bu kurs ve programlara katılmıştır. Mesleki niteliklerinin geliştirmek isteyen 442 kişiyi Mesleki Eğitim Kurslarından yararlandı. İşbaşı Eğitim Programları aracılığıyla işyerinde teorik ve pratik eğitimi bir arada alma şansı yakalayan kişi sayısı ise 624 olmuştur. Bartın’da kendi işyerinin açmak isteğinde olup da İŞKUR’un Girişimcilik Eğitim Programlarından yararlanan kişi sayısı 257’dir. 2017 yılı içerisinde uygulanan (TYP) Toplum Yararına Projelerde ise toplam 23 projeden 879 kişinin faydalanması sağlanmıştır” dedi.

Önemli mesafeler kat edildi

İşsizlik ödeneğinden faydalanmak için başvuran toplam bin 154 kişinin ödenek almaya hak kazandığını belirten Arslan; “2017 yılı Aralık ayı sonu itibarı ile işsizlik ödeneğinden faydalanmak için başvuran, toplam bin 154 kişi ödenek almaya hak kazanmıştır. Halen toplamda 680 kişi işsizlik ödeneği almaya devam etmektedir. Görüldüğü üzere 2017 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde başlatılan ‘’Milli İstihdam Seferberliği’’ neticesinde önemli mesafeler kat edilmiştir. 2018 yılında da ‘’Milli İstihdam Seferberliğinin’’ ve bu kapsamda yapılacak çalışmaların hız kesmeden devam edeceği 14 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirilen İstihdam Şurası’nda Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ifade edilmiştir. Söz konusu etkinlikte Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bakanımız tarafından 2018 yılı hedeflerinin gerçekleştirilmesi maksadıyla hayata geçirilecek destekler ve alınacak tedbirlerin müjdesi verilmiştir. Detaylı açıklamalar önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacaktır” şeklinde konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.