26 Nisan 2024
  • Bartın18°C
  • Ankara17°C
  • Bolu15°C
  • Kastamonu16°C
  • Zonguldak18°C
  • Karabük19°C

MASKELER ECZANEDEN TELEFONA GELEN KODLA ALINABİLECEK

Vatandaşlar ücretsiz maskelerini T.C. kimlik numaraları ve telefon numaralarını eczacıya vererek, telefonlarına gelen kod ile maskelerini temin edebilecek.

Maskeler eczaneden telefona gelen kodla alınabilecek

10 Nisan 2020 Cuma 20:48

Sağlık Bakanı Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Son 24 saatte vaka sayısı 4 bin 747, vefat sayısı 98 oldu, toplam vefat sayısı 1006'e ulaştı" dedi. Bakan Koca, maskelerin eczanelerden nasıl alınacağını ve hangi yaş aralığındaki kişilerin alabileceğine de açıklık getirdi. Koca, ücretsiz maske dağıtımında yeni geçilen uygulamayı açıkladı. 20 ile 65 yaş arasındaki vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımının eczanelerden yapılacağını söyleyen Bakan Koca, 5 adet ücretsiz maske alımının telefona gelen kodla yapılacağını açıkladı.

Eczacılarımıza teşekkür ediyorum

Maske dağıtımı nın 20 yaş altı ve 65 yaş üstüne yapılmayacağını söyleyen Koca; “Eczanelerimizden ücretsiz maske verilmesine başlayacağız. Bunu birçok ilimizde görmüş olacağız. Telefonuna bir kod sistemi oluşturacağız. Vatandaşımız herhangi bir eczaneye giderek bu dönemde 5 adet maskesini alabilecekler. Sağlık ordumuzun birer ferdi olan eczacılarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.