25 Nisan 2024
  • Bartın20°C
  • Ankara25°C
  • Bolu21°C
  • Kastamonu26°C
  • Zonguldak16°C
  • Karabük21°C

KYS ÇALIŞMALARINI TAMLAYAN BARTIN’A BAKANLIKTAN BELGE

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen KYS kurulum çalışmalarında göstermiş olduğu gayret ve özverili çalışmaları nedeniyle Bakan Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından İl Müdürü Abdulsetter Bayram’a plaket takdim edildi.

KYS çalışmalarını tamlayan Bartın’a Bakanlıktan belge

28 Mayıs 2018 Pazartesi 10:34

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Kalite Yönetim Sistemi(KYS) çalışmalarını tamamlayarak ISO 9001:2015 belgelerini alan ilk 31 İl Müdürlüğü için tören düzenlendi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Kalite Yönetim Sistemi kurulum çalışmalarında göstermiş olduğu gayret ve özverili çalışmaları nedeniyle Bakan Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram’a plaket ve belge takdim edildi.

Etkin bir yönetim sağlanmış olacak

Törende yaptığı konuşmasında Bakan Fakıbaba, Kalite Yönetim Sistemi çerçevesinde ekip çalışmasına önem verilerek tüm personelin daha yetkin ve yeteneklerini en üst seviyede kullanılmasının sağlanacağına dikkati çekerek, "Sistemle birlikte faaliyetlerin daha iyi planlanması, en uygun, en doğru ve en ekonomik çözümlerin en hızlı biçimde üretilmesiyle etkin bir yönetim sağlanmış olacak" dedi.

Her şeyde ileriye gideceğiz

Fakıbaba, Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirme Töreni'nde yaptığı konuşmada, ramazan ayının çok itibar edilen mübarek bir ay olduğunu belirterek, "Ramazan ayıyla birbirimize olan muhabbetimiz, bağlılığımız artmakta, millet olma anlayışımız pekişmektedir. Bizim tek vatanımız, tek devletimiz, tek bayrağımız var. Bu üç mukaddes değerimize tek millet olarak sımsıkı sarılmalıyız. Bizim bizden başka dostumuz yok. Biz beraber ve birlik içinde olduğumuz müddetçe her şeyde ileriye gideceğiz" diye konuştu.

Çaba sarf ediyoruz

Türkiye topraklarının şehit ve gazi kanlarıyla sulandığına işaret eden Fakıbaba, bunun en yakın örneğinin 15 Temmuz'da yaşandığını, bugün bile Türkiye'nin milli mücadelesinin yurt içinde ve dışında devam ettiğini kaydetti. Fakıbaba, kendi alanlarında çok çalışmaları gerektiğini ifade ederek, bakanlık olarak çok önemli bir görev ifa ettiklerini belirtti. Gıda güvenliğini ve güvenilirliğini sağlamanın en önemli vazifeleri olduğuna dikkati çeken Fakıbaba, "Bizim o kadar önemli sorumluluklarımız var ki, hepimiz o yükün altında ezilmemek için çaba sarf ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Sistemle birlikte faaliyetlerin daha iyi planlanması sağlanacak

Plansız programsız başarının mümkün olmadığını vurgulayan Fakıbaba, Kalite Yönetim Sistemini geliştirerek tüm birimlere uygulayacaklarını ve vatandaşlara uluslararası kalitede hizmet üretmeye devam edeceklerini söyledi. Fakıbaba, sitemin kurulumuyla, hizmet kalitesinin artacağına, bürokrasinin azalacağına ve tüm paydaşların memnuniyetinin artırılacağına dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Kalite Yönetim Sistemi çerçevesinde ekip çalışmasına önem verilerek tüm personelin daha yetkin ve yeteneklerini en üst seviyede kullanabilmesi sağlanacak. Sistemle birlikte faaliyetlerin daha iyi planlanması, en uygun, en doğru ve en ekonomik çözümlerin en hızlı biçimde üretilmesiyle etkin bir yönetim sağlanmış olacak. Böylece, sonradan ortaya çıkabilecek risklerin önüne geçilerek, en doğru iş, en doğru zamanda yapılacaktır."

Etkin bir yönetim sağlanmış olacak

Kalite Yönetim Sistemi ile ilgili bilgiler veren Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram; “Kalite Yönetim Sistemi çerçevesinde ekip çalışmasına önem verilerek tüm personelin daha yetkin ve yeteneklerini en üst seviyede kullanabilmesi sağlanacak. Sistemle birlikte faaliyetlerin daha iyi planlanması, en uygun, en doğru ve en ekonomik çözümlerin en hızlı biçimde üretilmesiyle etkin bir yönetim sağlanmış olacak. Böylece, sonradan ortaya çıkabilecek risklerin önüne geçilerek, en doğru iş, en doğru zamanda yapılacak. Kalite Yönetim Sistemi; üretilen mal veya hizmetin kullanmaya uygunluğunu, vatandaş şartlarına uygunluğunu, ihtiyaçların karşılanmasını, vatandaş memnuniyetinin sağlanmasını amaç edinmekle birlikte, yapılan faaliyetlerin sürdürülebilir olması, ekonomik kalkınmayı, çevresel bütünlüğü, sosyal sorumluluğu hedeflemektedir. İl Müdürlüğü olarak; Kalite Yönetim Sisteminde, vatandaş odaklılık, bütün çalışanları kapsayıcı, çalışanlara dönük kurs ve seminerlerle iş tecrübesini arttırarak her seviyede yetkin güçlendirilmiş kişisel yaratıcılığı ve gelişimi arttırmak, iç ve dış risk ve fırsatlara hazırlıklı olma kabiliyeti kazandırmak gibi prensipleri benimsiyoruz. Kalite Yönetim Sistemi ile kuruluşumuzun mevcut performansını arttırarak, bu seviyenin sürdürülebilmesini, iç ve dış dinamiklerle ilgili değişikliklere düzenleme getirerek ve yeni fırsatların yaratılması, farkındalıkların ortaya çıkarılması için daima iyileştirme, daima izleme, daima ölçmeye önem vermekteyiz.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.