27 Nisan 2024
  • Bartın14°C
  • Ankara12°C
  • Bolu7°C
  • Kastamonu11°C
  • Zonguldak13°C
  • Karabük13°C

KÜTÜPHANE HAFTASI ETKİNLİKLERİ SONA ERDİ

Bu yıl "Yeni Nesil Çocuklar – Yeni Nesil Kütüphaneler" temasıyla Çelenk Sunma Töreni ile başlayan Kütüphane Haftası etkinlikleri 81 ilde kitap okuyoruz etkinliği ile sona erdi.

Kütüphane Haftası etkinlikleri sona erdi

30 Mart 2018 Cuma 10:26

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 54. Kütüphane Haftası çerçevesinde hafta boyunca bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. 3 gün boyunca devam eden etkinlikler 81 İlde Kitap Okuyoruz etkinliği ile sona erdi. Bu yıl "Yeni Nesil Çocuklar – Yeni Nesil Kütüphaneler" temasıyla kutlanan Kütüphane Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikler İl Kültür Turizm Müdürü Fuat Dursun’un Cumhuriyet Meydan’ında Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başladı. Törende ilk olarak İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Fuat Dursun Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden tören, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Tülay Çetin Ünal tarafından yapılan günün anlam ve önemine belirleten konuşmayı gerçekleştirdi.

En çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yapılan konuşmanın akabinde 2017 yılında İl Halk Kütüphanesi’nde yetişkin ve çocuk kategorisinde en çok kitap alıp okuyanlara ödüller verildi. Yetişkinler kategorisinde en çok kitap alıp okuyan Türkan Civil, Arif Dalkıran ve Hülya Saatçioğlu’na ödüllerini İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Fuat Dursun takdim etti. Çocuk kategorisinde en çok kitap alıp okuyan Belinay Serçin Akman, Mustafa Kayra Polater ve Yusuf Alp Üngül’e de ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir verdi.  Ödül törenin ardından ilk günkü program sona erdi.

Bir dizi etkinlik gerçekleştirildi

Kütüphane Haftası etkinlik programının ikinci gününde 27 Mart Salı günü saat 09.30’da Gazi İlkokulu’nda Kütüphaneci Ayşe Ünal tarafından ‘İl Halk Kütüphanesinin Tanıtılması’ konulu sunum gerçekleştirildi. Yine aynı gün saat 10.00’da Kurucaşile İlçe Halk Kütüphanesi’nde Kütüphaneci Ayşe Güzin Günşen tarafından kütüphane tanıtım ve oryantasyon eğitimi verildi. Kurucaşile’deki etkinliğin ardından ikinci günkü program da sona erdi.

Vali Dirim, öğrencilerle birlikte kitap okudu

Etkinlik programının üçüncü gününde ise 28 Mart Çarşamba günü 12.30-13.00 saatleri arasında Ağdacı İlkokulu’nda 81 İlde Kitap Okuyoruz etkinliği gerçekleştirildi. ‘İnsan Her Yerde Kitap Okur’ teması çerçevesinde düzenlenen etkinliğe Vali Nusret Dirim, İl Kültür Turizm Müdürü Fuat Dursun, İl Emniyet Müdürü Ogün Vural, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Çetin Tülay Çetin, Ağdacı İlkokulu Müdürü Engin Köstekçi, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Farkındalık oluşturmak için düzenlenen etkinlikte Vali Nusret Dirim ve katılımcılar, öğrencilerle birlikte kitap okudu.

Katılan ve emek veren herkese teşekkür ediyorum

Kütüphane Haftası etkinlikleri çerçevesinde yapılan çalışmaları anlatan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Tülay Çetin; “Yeni Nesil Kütüphaneler Yeni Nesil Çocuklar teması altında 81 ilde çeşitli etkinliklerle Kütüphane Haftamız kutladık. Hafta kapsamında açılışımız oldu ve yine en çok kitap okuyanlara ödülleri takdim edildi. Sayın Valimizi ziyaret ettik. Kütüphaneci arkadaşlarımız ayrıca okulları gezerek kütüphane tanıtımı ve oryantasyon eğitimleri verdik. Son olarak da kitap okuma etkinliği gerçekleştirdik. 81 ilde aynı gün aynı saatte eş zamanlı olarak bu etkinliği yaptık. Yarım saat sessizce kitap okuduk. Bu tür etkinlikler farkındalık yaratıyor. Toplumda farkındalık yaratmak anlamında önemli.  Onun dışında kütüphanemizin adının duyulması kitap okumanın önemine vurgu yapılması bu sayede gerçekleşiyor. Etkinliklerimize katılan ve emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

50 binden fazla kitabımız var

Çetin; “Kütüphanemize okular geliyor. Sınıf olarak kütüphane kültürü vermek amacıyla çeşitli bilgilendirici sunum ve etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bartın’da okuma oranının yüksek olduğunu düşünüyorum. Çünkü okunuyor gerçekten. Kütüphanemiz de ciddi anlamda kullanılıyor. 50 binden fazla kitabımız bulunmakta. 289 çeşit dergimiz bulunmakta. Dergiler Kültür Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından gönderiliyor. Ayrıca gezici kütüphanemiz var. Yine Kurucaşile ve Ulus ilçelerinde halk kütüphanelerimiz var. Ayrıca İl Halk Kütüphanesine bağlı Arıt bölgesinde ilçe halk kütüphanesi bulunmakta” diye konuştu. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.