20 Nisan 2024
  • Bartın21°C
  • Ankara21°C
  • Bolu13°C
  • Kastamonu20°C
  • Zonguldak17°C
  • Karabük24°C

KÜLTÜR MERKEZİ OLACAK

Bartın’da kız çocuklarının eğitimine destek veren, yurt yaptıran, burslar veren ve vakıf kurarak bu alandaki faaliyetlerini kalıcı hale getirip tek bir çatı altında toplayan İnci Bankoğlu, şimdi de ilimize Kültür Merkezi kazandırıyor.

Kültür Merkezi olacak

26 Mart 2018 Pazartesi 13:11

2015 yılında kurduğu Eğitim ve Kültür Vakfı aracılığıyla önemli çalışmaların altına imza atan İnci Bankoğlu’nun Asma Caddesi üzerinde Kız Meslek Lisesinin yakınında bulunan tarihi binada başlattığı restorasyon çalışması büyük ölçüde tamamlandı. Zemin katla birlikte 3 katı bulunan bahçeli binanın içinde yapılan düzenlemeler bitti.

Tarihi binayı kurtardı

Hemen bitişiğindeki binada devam eden düzenlemelerle birlikte bahçesi de düzenlendikten sonra açılışa hazır hale gelecek olan bina Kültür Merkezi olarak faaliyet gösterecek. Çalışmalar devam ederken bile daha şimdiden görkemli bir görünüm kazanan tarihi bina, yapılan restorasyonla hem kurtulmuş ve geleceğe taşınmış oldu hem de bulunduğu caddenin güzelliğine güzellik kattı.

Bartın’a özgü kurslar

Kurduğu Eğitim ve Kültür Vakfı ile mümkün olduğunca çok kız öğrenciye eğitim olanağı sağlamayı hedefleyen İnci Bankoğlu’nun Genel Yayın Yönetmenimiz Arif Üçler’e verdiği bilgiye göre bina eylül ayında hizmete girecek. Kültür Merkezi olarak hizmet verecek olan binada kurslar düzenlenecek ve bu kurslar daha çok Bartın’a özgü olacak.

Misafirhanesi de olacak

Üç katlı olan bitişikteki bina da yine eğitimin hizmetinde olacak. Burası öğrenciler ve öğretmenler için küçük bir misafirhane gibi bir yer haline getirilecek. Bahçesi de bulunan binada kafe de olacak. Kafenin de düşünülmüş olması binayı kültür, sanat ve sosyal faaliyetlerin iç içe olup birbiriyle bütünleşeceği bir mekân haline getirecek.

Takdirle karşılanıyor

2007 yılında Kız Meslek Lisesinin bahçesine 125 öğrenci kapasiteli bir kız öğrenci yurdu yaptıran, 200 öğrenci kapasiteli yeni bir yurt içinde çalışma yapan İnci Bankoğlu’nun Bartın’ın eğitim, kültür ve sanatına yaptığı katkılar takdirle karşılanıyor.  

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.