26 Nisan 2024
  • Bartın22°C
  • Ankara26°C
  • Bolu19°C
  • Kastamonu27°C
  • Zonguldak22°C
  • Karabük23°C

KENT TARİHİ MÜZESİ İLK ZİYARETÇİ GRUBUNU AĞIRLADI

Bartın Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Okul Destek Projesi kapsamında dezavantaj çocuk grubuna yönelik geçtiğimiz hafta sonu hizmete açılan Kent Tarihi Müzesi’ne gezi düzenlendi.

Kent Tarihi Müzesi ilk ziyaretçi grubunu ağırladı

30 Ocak 2018 Salı 10:27

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından, ekonomik imkansızlıklar nedeniyle aileleri bakmakta güçlük çektiği için maddi olarak desteklediğimiz çocuklara, sosyal, kültürel, sanatsal ve akademik olarak da desteklemek amacıyla başlatılan “Okul Destek Projesi” çerçevesinde Bartın Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü öncülüğünde dezavantaj çocuk grubuna yönelik geçtiğimiz hafta sonu hizmete açılan Kent Tarihi Müzesi’ne gezi düzenlendi. Ailelerde çocuk adına farkındalık oluşturulması, çocuklara okul dışı zamanlarını kaliteli ve verimli kullanabilecekleri ortam ve imkanların sunulması amacıyla uygulanan proje çerçevesinde müzeyi gezen 22 kişilik öğrenci grubu Bartın’ın siyasi, ekonomik ve kültürel tarihi ile ilgili eserleri inceledi. Projeden yararlandırılan çocuklar, görevliler eşliğinde gerçekleşen gezi ile Kent Tarihi Müzesi’ni ziyaret eden ilk grup oldu.

Psikososyal açıdan geliştirmeye çalışıyoruz

Düzenlenen etkinlikle ilgili bilgiler veren Sosyolog Serap Avcı; “Okul Destek Projesi n Aile Sosyal Politikaların nakdi olarak desteklediği bir projedir. Projenin amacı dezavantajlı çocuklarımızı hem maddi hem de manevi anlamda desteklemektir. Yarıyıl tatili olması nedeniyle çocuklarımızı şehrimizin ilk Kent Tasrihi Müzesini gezdirmek istedik. Müzeyi de ilk ziyaret eden grup olmak istedik. Bu kapsamda, çocuklar sadece maddi olarak değil akademik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle destekleniyorlar. Ayrıca çocukların bu faaliyetlere katılmasını da sağlanıyor. Bu tür faaliyetlerimiz devam ediyor. Bu tür etkinliklerle çocukları psikososyal açıdan da geliştirmeye çalışıyoruz” dedi.

Müzemizde ilk grubumuzu ağırladık

Ziyaret sonrası müze ile ilgili bilgiler veren Müze Müdürü Erhan Ertosun ise; “Müzemizde ilk grubumuzu ağırladık. Okul Destek Projesi” çerçevesinde Bartın Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü öncülüğünde dezavantaj çocuk grubu müzemizi ziyaret etti. Çocuklarımız da ilgiyle gezerek, eserlerle ilgili bilgi aldılar. Çok beğendiklerini ifade ettiler. Tabii müzeyi gezen vatandaşlarımızın büyük beğenisini kazanıyor. Ziyaretçi sayımız ilerleyen günlerde daha da artacağı kanaatindeyim” diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.