28 Mart 2024
  • Bartın20°C
  • Ankara17°C
  • Bolu14°C
  • Kastamonu15°C
  • Zonguldak20°C
  • Karabük19°C

KARANTİNADAKİ 28 KİŞİDEN 7’Sİ EVLERİNE GÖNDERİLDİ

İlimizde Corona Virüsü tedbirleri kapsamında karantina için ayrılan KYK'ya bağlı Çeşmi Cihan Erkek Öğrenci Yurdu'nda kalan 20 kişiye ilave olarak Ulus ilçesinden 8 kişi daha ilave edildi. Gelinen süreçte karantinadaki 28 kişiden 7’si evlerine gönderildi.

Karantinadaki 28 kişiden 7’si evlerine gönderildi

03 Nisan 2020 Cuma 21:44

Dünya genelinde koronavirüs ile mücadele edilirken Türkiye’de de virüsün yayılmaması için önlemler alınıyor. Önlemler neticesinde yurt dışından gelen ve virüs tehdidi taşıyan vatandaşlar da karantinaya alınarak gözlem altında tutuluyor. İlimizde Corona Virüsü tedbirleri kapsamında karantina için ayrılan KYK'ya bağlı Çeşmi Cihan Erkek Öğrenci Yurdu'nda kalan 28 kişiden 7’si 14 günlük karantina sürecinin ardından evlerine gönderildi.

21 kişinin 14 günlük karantina süreci devam ediyor.

Yurtta kalan 20 kişiye ilave olarak geçtiğimiz günlerde Ulus ilçesinden 8 kişi daha ilave edildi. Gelinen süreçte karantinadaki 28 kişiden 7’si evlerine gönderildi. Şuan yurtta 21 kişi karantina altında tutuluyor. 14 günlük karantinanın ardından evlerine gönderilen 7 kişi, normal hayatlarını sürdürüyor. Yurtta kalan 21 kişi de 14 günlük karantina sürecine devam ediyor.

5 kişinin tedavileri devam ediyor

Bartın’da 8 pozitif vaka olduğu belirtilirken, 8 kişiden 3’ünün iyileştiği ifade edildi. Kalan 5 kişinin tedavilerine Devlet Hastanesi’nde devam edilirken, karantina altındaki 21 kişi de kontrol altında tutuluyor. Umreden gelenlerde pozitife rastlanmadığı belirtilirken, vakaların tamamının il dışından gelenlerden oluştuğu söylendi.

Hasankadı beldesi karantina altında

Kurallara uyulmaması virüsün yayılma hızının artmasına neden oluyor. Bartın merkez ilçeye bağlı Hasankadı beldesi, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan kararla korona virüs ile mücadele kapsamında karantina altına alındı. Bu kararın, İstanbul başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden gelen 111 kişi ile önceki gelenlerin zorunlu ev izolasyonuna riayet etmemeleri, ateş, öksürük gibi hastalık belirtilerinin artması nedeniyle alındığı öğrenildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.