26 Nisan 2024
  • Bartın16°C
  • Ankara22°C
  • Bolu18°C
  • Kastamonu21°C
  • Zonguldak17°C
  • Karabük22°C

KADIN ÇİFTÇİLERE YÖNELİK UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ VERİLECEK

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram, İŞKUR, KOSGEB ve İl Müdürlüğü tarafından 18-40 yaş arasındaki kadın çiftçilere yönelik ortaklaşa verilecek olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kadın çiftçilere yönelik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilecek

31 Ocak 2018 Çarşamba 15:15

Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram, İŞKUR, KOSGEB ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa 18-40 yaş arasındaki kadın çiftçilere yönelik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verileceğini açıkladı. Bayram; “Kadın çiftçilerimize ödüllü girişimcilik eğitimi çerçevesinde çiftçilerimize uygulamalı girişimcilik eğitimi vereceğiz. İŞKUR, KOSGEB ve İl Müdürlüğümüzün işbirliğinde yürütülecek bir eğitim bu. Bu eğitime 75 çiftçimiz katılacak. Tabi katılacak çiftçilerimiz genç çiftçiler olacak. Çünkü katılım şartlarında 18 ile 40 yaş arasındaki çiftçilerimiz katılabilecek. Herhangi bir sosyal güvencesi olmaması ve düzenli olarak eğitime katılması gerekiyor” dedi.

Kadın çiftçiler katılabilecek

Kurs sonunda yarışma düzenleneceğini belirten Bayram; “Bu eğitimin sonunda en az 10 çiftçimize proje hazırlattıracağız. Bitkisel üretim, hayvansal üretim, kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatları ürünleri, işletme, pazarlama ve kurumsal alanda projeler hazırlayacaklar. Bu projeler arasında jürimiz değerlendirme yapacak ve 3 proje buradan Kastamonu’ya yarışmaya gidecek. Bu 3 proje bölgesel proje ve sertifika törenine katılmaya hak kazanacak. Oradaki jüri üyesi tarafından da bölgede ilk 3’e giren proje teklif edilecek.  İlimizde dereceye giren ve birinci olan projeye 3 bin, ikinci projeye 2 bin ve üçüncü projede de bin TL para ödülü verilecek.

Son başvuru tarihi 12 Şubat

Bayram; “Kastamonu’da ilk 3’e giren projede Türkiye finaline katılacak ve ödüllendirilecek. Projelerin uygulanabilmesi için de 20 bin 40 bin TL arasında destek hibesi verilecek.  Çiftçilerimiz kırsal alanda üretim projeleri geliştirebilir. Aynı zamanda bitkisel üretim kapsamında seracılık ya da mantarcılık projeleri yapabilir. Hayvancılık, el sanatları üzerinde projeler yapıp çiftçilerimiz bu projelere destekleme alabilecekler. 5 gün eğitime tabi tutulacaklar. Eğitime katıldıkları her gün için İŞKUR’dan 25 TL kurs ücreti alacaklar. Aynı zamanda KOSGEB’ten de girişimcilik belgesi alacaklar ve KOSGEB girişimcilik uygulamalarından da faydalanabilecekler. Kursa 75 kadın çiftçimizin katılmasını bekliyoruz. Şuana kadar 20 kadın çiftçimiz müracaat etti. 12 Şubat ise son başvuru tarihimiz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanımız çiftçilerle buluşacak

Bartın’dan 25 çiftçinin Cumhurbaşkanımız Çiftçilerle Buluşuyor programı kapsamında Ankara’ya götürüleceğini söyleyen Bayram; “Şubat ayında yapılacak Cumhurbaşkanımız Çiftçilerle Buluşuyor programına Bartın’dan 25 çiftçimizi götürmeyi planlıyoruz. Program 20 Şubat’ta yapılacak” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.