19 Nisan 2024
  • Bartın18°C
  • Ankara17°C
  • Bolu13°C
  • Kastamonu14°C
  • Zonguldak14°C
  • Karabük17°C

HIRSIZ MAL DERDİNDE HASTA CAN DERDİNDE

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, Bartın Devlet Hastanesi’nde kemoterapi bölümü personelleri ve hastalarının telefonlarının çalındığı ihbarı üzerine harekete geçti.

Hırsız mal derdinde hasta can derdinde

16 Ağustos 2018 Perşembe 09:46

Bartın Devlet Hastanesi’nde kemoterapi bölümü personelleri ve hastalarının telefonlarının çalındığı ihbarı üzerine harekete geçen Bartın İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, kendisine hasta süsü veren bastonla dolaşan ve hastaneye girişi ile ilgili herhangi bir kaydı olmayan 55 yaşlarında bir şüpheli tespit edildi. Yapılan incelemeler neticesinde hasta, doktor ve hemşirelerin kendilerine ait odalarda içeride şarja takılı ya da masada koyulmuş vaziyette bulunan cep telefonlarının çalındığı belirlendi.  

Şüpheli şahıs Karabük ilinde yakalandı

Bunun üzerine harekete geçen Bartın Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince hastane içerisindeki güvenlik kameraları izlendi. Güvenlik kameralarında kendisine hasta süsü veren bastonla dolaşan ve hastaneye girişi ile ilgili herhangi bir kaydı olmayan 55 yaşlarındaki kişinin şüpheli hareketleri dikkat çekti.  Söz konusu bastonlu kişinin hasta gibi davranarak hasta, doktor ve hemşire odalarına girip çıktığı saptandı. Yapılan çalışmalar neticesinde şüpheli şahsın daha önceki aylarda hırsızlık, dolandırıcılık, mala zarar verme, güveni kötüye kullanma, tehdit, kasten yaralama, görevli memura mukavemet ve yangın çıkarma suçlarından Asayiş Şube Müdürlüğünce bilinen M.H isimli şahıs olduğu anlaşıldı. Şüpheli M.H'nin hastaneden çıkışta özel bir binek oto ile Karabük istikametine doğru gittiği tespit edilerek, operasyona Karabük ilinde devam edildi. Yapılan çalışmalar neticesinde şüpheli şahıs Karabük ilinde yakalandı.

Telefonlar sahiplerine teslim edildi

Şüpheli M.H yapılan sorgusunda hastanelerden çaldığı telefonları sattığını ve satmış olduğu telefon bayilerini ekiplere tek tek anlattı. Söz konusu telefonlar telefon bayilerinden alınarak mağdur olan hasta, doktor ve hemşirelerimize teslim edildi. Yapılan çalışmalarda şüpheli şahsın eşi ve çocuklarının da aynı konuyla yani hırsızlıklarla alakalı cezaevinde oldukları saptandı. Babaları da tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hastane özel güvenlik görevlileri bu tür konularla alakalı olarak daha duyarlı ve dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.