26 Nisan 2024
  • Bartın21°C
  • Ankara27°C
  • Bolu19°C
  • Kastamonu23°C
  • Zonguldak21°C
  • Karabük21°C

HEM DOMUZ HEM DE HIRSIZ NÖBETİ TUTUYORLAR

Bartın Merkez ilçeye bağlı çok sayıda köyde bahçedeki fındıklar kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı. Yaşanılanların ardından vatandaşlar, tarlalarında hem domuz hem de hırsız nöbetine başladı.

Hem domuz hem de hırsız nöbeti tutuyorlar

16 Ağustos 2020 Pazar 13:59

Bartın Merkez ilçeye bağlı çok sayıda köyde bahçedeki fındıklar kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı. Edinilen bilgiye göre, ilimiz Merkez ilçeye bağlı çok sayıda köyde yaşanan hırsızlık olayı bu kadarı da pes dedirtti. Fındık hasat sezonunun başlamasıyla birlikte ailelerini de alarak fındık toplamak için bahçelerine giden vatandaşlar, bahçelerinin bir bölümünde fındıklarının toplanmış olduğunu gördü. Büyük şok yaşayan vatandaşlar, durumu muhtarlıklara bildirdi. Hızsızlık olaylarının yaşandığı köylerde camilerden anonslar yapılarak, vatandaşların hırsızlık olaylarına karşı dikkatli olmaları istendi.

Biz mağdur olduk, başkaları mağdur olmasın

Hırsızlık olayları sonrası fındık bahçesinde nöbet tutan vatandaşlar; “Yıllardır fındık tarlamızı domuzdan koruyabilmek için nöbet tutuyorduk. 4-5 yıl önce çoğumuz tarlalarımızı domuzdan korumak için beton kazıklarla avlu ile çevirdik. Domuz nöbetine gerek kalmamıştı. Ancak şimdi hırsızlık olaylarını duyunca tekrar nöbete başladık. Şimdi domuz nöbeti değil de hırsız nöbeti tutuyoruz. Tabii bazı arkadaşlarımız da hem domuz hem de hırsız nöbeti tutuyorlar. Çünkü bahçenin bir bölümünde fındıkları daldan toplamış birileri. Biz çok zor şartlarda bir yıl boyunca fındık bahçelerimizin bakımını yaptık. Sezon geldi, çoluk çocuk bahçede emeğimizin karşılığını almaya çalışırken şu yaşadığımız duruma bakın. Fındık işi ile uğraşan herkesi uyarıyoruz. Hırsızlık olaylarına karşı dikkatli olsunlar. Biz mağdur olduk, başkaları mağdur olmasın" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.