23 Nisan 2024
  • Bartın22°C
  • Ankara24°C
  • Bolu24°C
  • Kastamonu20°C
  • Zonguldak20°C
  • Karabük24°C

GÜZELCEHİSAR LAV SÜTUNLARI KONULU FOTOĞRAF YARIŞMASI DÜZENLENECEK

Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun, 42. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Güzelcehisar Lav Sütunları Konulu Fotoğraf Yarışması düzenleneceğini açıkladı.

Güzelcehisar Lav Sütunları Konulu Fotoğraf Yarışması düzenlenecek

30 Mart 2018 Cuma 16:46

Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun, 42. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Güzelcehisar Lav Sütunları Konulu Fotoğraf Yarışması düzenleneceğini açıkladı. Yarışma ile Güzelcehisar Köyü Lav Sütunlarının kültürel, doğal ve turistik yönlerinin tanıtılmasının amaçlandığını söyleyen İl Müdürü Dursun; “12 Nisan Perşembe gününe kadar yarışmaya katılacak kişilerin başvuru yapması gerekiyor. Yapılan başvurular seçici kurul tarafından 13 Nisan Cuma günü değerlendirecek. Aynı gün sonuçlar açıklanacak. Yapılan değerlendirmeler sonucunda dereceye girenler için 17 Nisan Salı günü ödül töreni düzenlenecek. Yarışmada birinciye 300 TL, ikinciye 250 TL ve üçüncüye de 200 TL para ödülü verilecek” dedi.

Amacımız tanıtım

Yarışma ile ilgili bilgilen veren İl Müdürü Dursun; “Bartın ili Merkez İlçe sınırları içinde yer alan yaklaşık 80 Milyon yıllık Güzelcehisar Köyü Lav Sütunlarının kültürel, doğal ve turistik yönlerinin tanıtılması kamuoyunda doğaya, çevreye sahip çıkmak ve koruma bilincini geliştirmek amacıyla Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce 42. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Güzelcehisar Lav Sütunları Fotoğraf Yarışması düzenlenecek. Seçici kurul üyeleri dışında amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçılara açık olan yarışmaya daha önce ödül almış, sergilenmiş ve yayınlanmış fotoğraflar katılamayacak” şeklinde konuştu.

Eser üzerinde sanatçı ismi belirtilecek

Dursun; “Yarışmaya her fotoğrafçı en fazla 5 fotoğrafla katılabilecek. Fotoğraflar RAV formatında CD veya USB bellek ile 300 dpr olacak şekilde en az 2 mp en fazla 4 mp geçmeyecek şekilde kaydedilerek Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne teslim edilecek. Yarışmaya katılıp sergilenen ve ödül alan fotoğraflar Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne tüm haklarıyla geçecek olup fotoğrafların kullanımında eser üzerinde veya altında sanatçı ismi belirtilecek. Ödül alamayan fotoğraflar takvimde belirtilen tarih içinde geri iade edilecek” diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.