18 Nisan 2024
  • Bartın20°C
  • Ankara20°C
  • Bolu20°C
  • Kastamonu22°C
  • Zonguldak20°C
  • Karabük23°C

EL SANATLARI SERGİSİ AÇILDI

42. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Bartın Kültür Merkezi’nde  El Sanatları Ustaları Sergisi ve ayrıca Kültür ve Turizm Müdürlüğü Oyalar Kursu Sergisi açılarak ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

El Sanatları sergisi açıldı

19 Nisan 2018 Perşembe 08:40

42. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Bartın Kültür Merkezi’nde Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezine kayıtlı El Sanatları Ustaları Sergisi ve ayrıca Kültür ve Turizm Müdürlüğü Oyalar Kursu Sergisi açılarak ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Açılan sergide geleneksel el sanatı ustalarından; Hülya Köseoğlu, Hatice Karadağ, Kadriye Kırma Yalçın, Sönmez Tığ, Rukiye Semiz, Oya Güngör, Yüksel Gündüz’ün eserlerine yer verilirken, Oyalar Kursu’nda ise Zehra Öztürk ve öğrencilerinin eserlerine yer verildi.

Açılışı Vali Dirim gerçekleştirdi

Serginin açılış törenine Bartın Valisi Nusret Dirim, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun, Bartın Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Mehmet Asım Özdemir, Bartın İl Müftüsü Mahmut Gündüz, usta öğreticiler ve kursiyerler katıldı.

Kültürel değerleri geleceğe intikal ettirmek istiyoruz

Açılış töreninde konuşan Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun; “42. Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde bugün Kültür Bakanlığı’na kayıtlı sanatçılarımızla birlikte bu sene yine geleneksel el sanatlarımızdan oya kursu açtık. O kursun sergisini açacağız. Biliyorsunuz unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimiz var. Bunları gelecek nesillere intikal ettirmek istiyoruz. Hem ustalar yetiştireceğiz hem de gelecek nesillere intikal ettireceğiz. Ama aslına uygun olarak modernize ederek günümüze taşıyacağız. Bu doğrultuda bu kursları görücüye çıkardık. Sayın Valimizin, Belediye Başkanımızın teşrifleri bizleri mutlu etti” dedi.

Bu zenginliğimizin yaşaması gerekiyor

İl Müdürü Dursun’un konuşmasının akabinde değerlendirmelerde bulunan Vali Nusret Dirim; “Teşekkür ederiz emeklerinize sağlık. Burada Bartın’ın çok önemli el sanatları var. Aslında tel kırmanın Türkiye üretim merkezi olduğunu söyleyebiliriz Bartın için. Bu çok önemli bir kültürel zenginlik. Bu zenginliğin yaşaması gerekiyor. Çocuklarımıza bu el sanatını öğretmemiz gerekiyor. Onlarda belki gelecekte bu el sanatının değişik tasarımlarını yapacaklar. Güncelleyerek modellerini yenileyerek yaşatacaklar. Ben ilgi gösteren herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.   Yapılan konuşmalardan sonra açılış kurdelesi kesilerek katılımcılar tarafından sergi gezilerek usta öğreticiler ve kursiyerlerden el emeği göz nuru eserler hakkında bilgi alındı.

Öğrencilere Bartın’ın turistik değerleri anlatılacak

42. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 19 Nisan Perşembe günü saat 11.00’da Şerife Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeli ve Bartın Üniversitesi İİBF Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Hande Uyar tarafından “Bartın’da Turistik Değerlerimiz” başlıklı sunum gerçekleştirilecek.

Cuma Hutbesinde Bartın’da turizm anlatılacak

20 Nisan Cuma günü ise Bartın genelindeki camilerde Cuma Namazı Hutbesinde Bartın’daki turizm ve turistik yerlerle ilgili bilgiler verilecek.

Doğa Yürüyüşüne tüm vatandaşlar davetli

42. Turizm Haftası kutlama programı son etkinlik olarak doğa yürüyüşü ile tamamlanacak. 21 Nisan Cumartesi günü saat 10.00’da başlayacak olan yürüyüş Arıt Köyü’nde gerçekleştirilecek. Arıt Doğa Yürüyüşüne katılacak olan vatandaşlar saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda hazır olacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.