19 Nisan 2024
  • Bartın19°C
  • Ankara21°C
  • Bolu13°C
  • Kastamonu15°C
  • Zonguldak14°C
  • Karabük19°C

DUVARLARDAKİ YAZILAR RAHATSIZ EDİCİ BOYUTLARA ULAŞTI

Bartın’da sokak duvarlarına yazılan yazılar çirkin görüntüler oluşturuyor ve tepkilere neden oluyor.

Duvarlardaki yazılar rahatsız edici boyutlara ulaştı

06 Şubat 2018 Salı 08:21

Çirkin görüntüler

Bartın’ın bazı mahalleleri ile okullardaki duvarlarda ve kaldırımlarda yazılan yazılar çirkin görüntüler yaratıyor. Çevre kirliliğine yol açan yazılar mahalle sakinlerinin de tepkisini çekiyor. Durumdan rahatsız olduğunu belirten araştırmacı yazar Çetin Asma, evinin bulunduğu mahalle de dahil olmak üzere duvarların yazılarla kaplı olduğunu söyledi.

Bilinçsiz ve anlayışsız

Asma “Uzun zamandır Bartın sokaklarının görselliğini bozan bu yazıların sildirilmesi gerekiyor. Bir daha yapılmaması için de ne gerekiyorsa yapılmalı. Belli ki gençlerimiz bu konuda bilinçsiz ve anlayışsız. Bizler de genç olduk sevgimizi, beğenimizi duvarlara yazmak yerine mektuplara, kâğıtlara yazdık” şeklinde konuştu.

Yanlış buluyorum

Gençliğin okula ve eğitime harcanacak zamanı bu tür boş işlere ayırarak çevreye kazınmış isimlerin kirlilikten başka bir şey getirmeyeceğini belirten Asma, “Okumuş, eli kalem tutan bir gençliğin başkasına ait olan duvara boyalarla, aşkını, nefretini ve kendince hayat felsefelerini anlatmalarını yanlış buluyorum. Halbuki bunlara ayırdıkları vakti bilime, eğitime ayırsalar zaten isimleri en iyi listelerde yazılacak” dedi.

Önlem alınmalı

Asma “Sözüm sadece gençlere değil, yazıları yazan her kimse onlara. İsimlerin yazdığı duvarlara bakarsak birkaç kişi değil çoğu kişinin adını o duvarlarda bulabileceğini düşünüyorum. Kim ister adı duvarlarda yazsın. O mahallede oturan ve o ismi taşıyan birisi bu vaziyetten son derece rahatsız olacaktır. Bunlara önlem alınması ve gençlerin bu konuda bilinçlendirilmesi için ne gerekiyorsa yapılmalı” diye konuştu.

7773b2ab-8688-4874-803a-68344099c636.jpg651386af-9abc-4aa9-ac52-1aeb3db4d3b9.jpgfac81248-0040-4b79-af26-7fed59fcd2f3.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.