29 Mart 2024
  • Bartın24°C
  • Ankara21°C
  • Bolu22°C
  • Kastamonu20°C
  • Zonguldak24°C
  • Karabük20°C

CHP, 30 AĞUSTOS'U ALTERNATİF PROGRAMLA KUTLADI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın İl Başkanlığı, her yıl olduğu gibi bu yıl da, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde alternatif bir kutlama programı gerçekleştirdi.

CHP, 30 Ağustos'u alternatif programla kutladı

30 Ağustos 2020 Pazar 22:09

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın İl Başkanlığı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98’inci yıl dönümü dolayısıyla alternatif kutlama töreni düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene CHP Milletvekili Aysu Bankoğlu, CHP İl Başkanı Selim Karakaş, Merkez İlçe Başkanı Nazif Çomak, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.

Anıta çelenk sunuldu

Program CHP İl Başkanı Selim Karakaş ve Milletvekili Aysu Bankoğlu’nun Atatürk Anıtı'na parti çelengini sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı CHP İl Başkanı Karakaş gerçekleştirdi. Karakaş, konuşmasında; “Kuruluş ve kurtuluşun başlangıcı 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98. yıl dönümünde; başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm kahramanlarımızı saygı, sevgi, şükran ve rahmetle anıyorum. Zafer Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Önemli bir kilometre taşı oldu

Son olarak konuşan Milletvekili Aysu Bankoğlu ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “ 30 Ağustos, esasında, vatan topraklarımızın düşman işgalinden kurtarıldığı tarih; Büyük Taarruz'un Dumlupınar'da zaferle sonuçlandığının ilânıdır. Bundan 98 yıl önce, Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliği ve askeri dehasının öncülüğünde kazanılan zafer, Türk Milleti’nin zihinlerine ve kalplerine kazındı. Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden süreçte de önemli bir kilometre taşı oldu. 1 Nisan 1926 tarihinde kabul edilen kanundan beri "Zafer Bayramı" adıyla kutlanmakta olan 30 Ağustos'u, bu tarihi günü adeta geçiştirmeye çalışanlara hiçbir surette geçit vermeyeceğimizin tüm yurttaşlarımız tarafından bilinmesini özellikle isterim. Milli bayramlar, küçük oyunlara ve geçiştirme çabalarına alet edilemez. Düşmanın Anadolu'da yenilgiye uğratılması manasına gelen ve aynı zamanda, her ne kadar Çanakkale Zaferi gibi önemli zaferler süreç içerisinde elde edilmiş olsa da, on yıllar sonra kazanılan ilk "savaş" olma özelliği taşıyan bu önemli başarıya, "yerli ve milli" olduğunu iddia eden İktidar tarafından yıllardır nasıl bakıldığı ortadadır.

118626699_1455973917924912_143060394327084869_o.jpg

Büyük bir kararlılıkla devam edeceğiz

Bu noktada, günümüzde, Doğu Akdeniz'de egemenlik hakları mücadelesi verilirken yine düşmana karşı 30 Ağustos'ta kazanılan çok büyük bir zaferin üstünü kapatmaya çalışmak, en hafif tabiriyle "tutarsızlık" olarak adlandırılır. Milli bayramlara yönelik rahatsızlığı olanlar, bu niyetlerini belli etmekten geri duramasalar da biz, kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi olarak milli bayramlarımıza hak ettiği değeri göstermeye, alerjisi olanları ifşa etmeye büyük bir kararlılıkla devam edeceğiz. Bağımsızlığımızın ve kurtuluşumuzun habercisi olan Büyük Taarruz'un sonucunda gelen 30 Ağustos Zaferi, bizlere Türkiye Cumhuriyeti'nin kolay bir biçimde kurulmadığını da ispatlamaktadır. Bu Zafer, Lozan Barış Antlaşması sürecinde şüphesiz ki, elimizi güçlendirmiş ve nihayetinde Cumhuriyet'in kurulabilmesinde büyük bir önemi haiz olmuştur." Açıklamalarını sonlandırırken Kurtuluş Savaşı mücadelemizin her bir kahramanını saygıyla ve minnetle bir kez daha anan Bankoğlu, "30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm Bartınlı hemşehrilerim ve milletimiz için kutlu olsun" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.