25 Nisan 2024
  • Bartın19°C
  • Ankara21°C
  • Bolu22°C
  • Kastamonu17°C
  • Zonguldak16°C
  • Karabük20°C

‘ÇEVRE YOLUNUN AYDINLATILMASI ŞART’

Bartın-Zonguldak karayolu üzerinde bulunan Hacı İbrahim Paşa Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrenciler, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sinyalizasyon sisteminin yeterli olmadığını belirterek, çevre yolunun aydınlatılmasını istediler.

‘Çevre yolunun aydınlatılması şart’

03 Ocak 2019 Perşembe 09:34

Bartın’daki üniversite öğrencilerinin barınma sorununun çözümüne yönelik olarak Özel Sektör tarafından yapılan ve KYK tarafından kiralanan Tuzcular Köyü Kuyumcu Mevkiinde bulunan Hacı İbrahim Paşa Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrencilerin yolla ilgili sıkıntısı halen sürüyor. Gece karanlıkta, özellikle de sis ve yağış nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü havalarda karşıdan karşıya geçmekte korkan öğrenciler, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sinyalizasyon sisteminin yeterli olmadığını belirterek, çevre yolunun bir bölümünün aydınlatılmasını istediler.

Bizler bu yolun aydınlatılmasını istiyoruz

Büyük bir felaket yaşanmadan gereken önlemin alınmasını isteyen öğrenciler; “Bizler söz konusu bu yola üst geçit talep etmiştik. Ancak Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından sinyalizasyon sistemi konuldu. Vesile olanlara teşekkür ederiz. Ancak bu sorunu tam anlamıyla çözmedi. Özellikle de sis ve yağış nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü havalarda bu yol büyük bir tehlike oluşturuyor. Burası şehrin girişi sayılır. Bu nedenle bu tür havalarda görüş mesafesinin artırılması adına bizler bu yolun aydınlatılmasını istiyoruz. Şehrin girişinde bulunan üniversiteden yurdun olduğu bölgeye kadar yapılacak olan aydınlatmalar, bizlerin can güvenliği için çok önemli. Çünkü yurttan okula yürüme giden arkadaşlarımız var. Karanlıkta büyük bir tehlike oluşturuyor. Buraya ışıklandırma yapılması Bartın ili için de iyi olacağı kanaatindeyiz. Şehrin girişi aydınlatılmış olacak. Umarız canlar yanmadan soruna çözüm bulunur” şeklinde ifade ettiler.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.