16 Nisan 2024
  • Bartın22°C
  • Ankara18°C
  • Bolu18°C
  • Kastamonu17°C
  • Zonguldak23°C
  • Karabük22°C

BÜYÜKKIZILKUM PLAJI ÇÖPLERDEN ARINDIRILDI

Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce “Herkes Sağlıklı, Dengeli Bir Doğal Çevrede Yaşama Hakkına Sahiptir” sloganıyla düzenlenen kıyı temizliğiyle Büyükkızılkum Plajı çöplerden arındırıldı.

Büyükkızılkum Plajı çöplerden arındırıldı

28 Nisan 2018 Cumartesi 11:43

Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce “Herkes Sağlıklı, Dengeli Bir Doğal Çevrede Yaşama Hakkına Sahiptir” sloganıyla düzenlenen kıyı temizliğiyle Büyükkızılkum Plajı çöplerden arındırıldı. Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen etkinliğe Bartın Vali Yardımcısı Şükrü Özcan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan, KOSGEB İl Müdürü Abdurrahman Usta, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personeli, İl Özel İdaresi, kamu kurum/kuruluşları temsilcileri, Bartın Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencileri ve Öğretim Üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen lise öğrencileri ve öğretmenleri ile köy muhtarları katıldı. 

Geri dönüşüm önemli

Etkinlik öncesi Sıfır Atık Projesiyle ilgili bilgiler veren Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan; “Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde Bartın’da da Sıfır Atık Projesi’ni başlattık. Burada Sıfır Atık Projesi kamu kurum ve kuruluşlarında, hastanelerde, büyük işyerlerinde ve büyük konut sitelerinde de başlayacak. Bakanlığımızın hedefi ilimiz de dahil olmak üzere 81 ilde kademeli olarak ülkemizin her yerine yaymaktır. Biz de bu kapsamda projeyi kendi kurumumuzda başlattık. Bunu ilimizdeki Valiliğimiz, Belediyemiz ve diğer kurumlarında da yakında başlatmış olacağız. Sıfır Atık Projesinin işleyişi ve amacı; ekonomiye kazandırılacak kağıt, atık, plastik, cam gibi atıklarımızı evsel atıklarla karıştırmadan bunları ayrıştırmak, ayrı ayrı toplamak ve lisanslı firmalara gönderip geri dönüşüm tesislerinde bunları işleyip ham maddeye katkı sağlamak üzere geri dönüşüme kazandırmaktır” dedi.

Önemli olan kamuoyunun dikkatini çekmek

Düzenlenen çevre temizliği etkinliğiyle de çevre bilincini arttırmayı, kamuoyunun dikkatini çekmeyi amaçladıklarını belirten Özcan; “Biliyorsunuz ki ülkemiz mavi bayraklı plaj sayısı olarak dünyada 3. sırada ve bizim de hedefimiz bu sıralamada daha ön sıralarda yer almaktır. Bunu sağlamamızın en büyük faktörü de plajlarımızın, sahillerimizin temiz olmasıdır. Yani kullanma ve koruma dengesini sağlamaktır. İlimizin yüzde 60’ı orman ve Batı Karadeniz’in de en uzun sahil şeridine sahibiz. Dolayısıyla biz burada tatilimizi yapar, zamanımızı da değerlendirirken çevremizi de korumalıyız. Buradaki bugünkü etkinliğimizle de amacımız, çevre bilincini arttırmak, kamuoyunun dikkatini çekmektir” diye konuştu. 

Muhtardan katılımcılara teşekkür

Büyük Kızılkum Köyü Muhtarı Ersin Değer de bu anlamlı etkinlik için katılım sağlayan herkese teşekkür ederek “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen kıyı temizliği etkinliğinde Büyük Kızılkum Köyü sahillerini tercih etmeleri, kıyı temizliğinin bizim köyümüzde yapılması bizim açımızdan önemli. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği olan başta sayın Valimiz olmak üzere il müdürlüğümüze ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Sahillerimizin temizliği bizim için önemli.  Büyük Kızılkum ile Hatipler sahillerini birlikte düşündüğümüzde uzun bir sahil şeridi oluşuyor. Bu sahil şeridinde Büyük Kızılkum Köyü muhtarlığı olarak sahilimize gelen vatandaşların en iyi şekilde ağırlanmasına katkı sağlıyoruz. Sahillerimizin temizliği ve piknik alanlarının korunması anlamında elimizden gelen mücadeleyi veriyoruz. Yine bu yaz sezonu içinde İl Özel İdaremizin desteği ile kumumuzu taradık, kum altındaki çöpleri çıkardık. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün bu etkinliği ile sahillerimiz çöplerden tamamen temizlenmiş oldu. Ben tekrar emek veren herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.