25 Nisan 2024
  • Bartın19°C
  • Ankara23°C
  • Bolu24°C
  • Kastamonu18°C
  • Zonguldak16°C
  • Karabük21°C

“BU İŞİN SORUMLULARI ORTAYA ÇIKARILMALI”

Arıönü Köyü’nde kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından iğneyle uyutulmuş vaziyette bırakılan köpekler büyük tepki topladı.

“Bu İşin Sorumluları Ortaya Çıkarılmalı”

14 Eylül 2020 Pazartesi 17:04

Bartın Merkez ilçeye bağlı Arıönü Köyünde kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından iğneyle uyutulmuş vaziyette bırakılan köpekler sosyal medyada olay oldu. Yerel ve ulusal medyaya konu olan bu olayla ilgili kapsamlı soruşturma açılmasını isteyen vatandaşlar yetkilileri göreve çağırdı. Arıönü Köyü Muhtarı Erdal Ateş’in köpeklerin resmi plakalı kamyonetle bırakıldığını iddia etmesi olayı farklı bir boyuta taşıdı. Ekipler yol güzergahındaki güvenlik kameralarını bakarak, köpekleri bırakan resmi plakalı kamyonetin hangi kuruma ait olduğunu belirlemek için çalışma başlattı. Yapılacak tespitlerden sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Hayvanları Koruma Kanununa göre idari para cezası uygulayacak.

img-7790.jpg

Yol Güzergahında Bulunan Güvenlik Kameraları İncelenecek

Yaşanan olayla ilgili açıklamasında Arıönü Köyü Muhtarı Erdal Ateş; “Aşırı dozda uyuşturucu iğne vurulan ve ayakta durmakta güçlük çeken köpekler köyümüzde yol ayrımına bırakıldı. Resmi plakalı kamyonetle bırakıldığını gördüm. Ancak plakasını alamadım. Durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne ve Kızılelma Karakol Komutanlığı’na bildirdim. Sağ olsunlar iki kurumda üzerine düşeni yaptı. Yol güzergahında bulunan güvenlik kameralarının incelenmesini bekliyoruz. İnşallah incelendiğinde bu işin sorumluları ortaya çıkacaktır” şeklinde ifade etti.

img-7797.jpgOlay Kapatılmayacak Kadar Önemli

Bartın Valiliği’ni göreve davet eden vatandaşlar ise şu ifadeleri kullandılar; “Bölgemizde yaşanan bu olay yeni bir mesele değil. Daha önce de Kızılelma, Küçükkızılkum ve Hatipler köylerine de köpekler toplu halde bırakıldı. Ancak dün akşam yapılan tamamen insanlık dışı. Aşırı dozda uyuşturucu iğne vurulan ve ayakta durmakta güçlük çeken köpekler kamyonet kasasında getirilip, Arıönü yol ayrımında bırakılmış. Köpeklerin hali içler acısı. Burada Bartın Valiliği’ne büyük iş düşüyor. Bartın’dan Arıönü istikametindeki ve kaçış yönündeki tüm kameralar incelenmeli. Bu sorumluluk sadece köy muhtarına bırakılmamalı. Eğer bunu yapanlar tespit edilebilirse bir daha böyle bir şeye kimse kalkışamaz. Yazık bu köpeklere. Bizim ricamız bu olayın üzerine gidilmelidir. Olay kapatılmayacak kadar önemlidir. İnşallah gereken yapılacaktır.”

img-7789.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.