16 Nisan 2024
  • Bartın15°C
  • Ankara13°C
  • Bolu14°C
  • Kastamonu12°C
  • Zonguldak15°C
  • Karabük16°C

‘BELEDİYE ARAZİLERİ VATANDAŞLARA SERA KURMAK ŞARTIYLA TAHSİS EDİLECEK’

Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, Kumluca beldesinde tarımın ve yöresel ürünlerin desteklenmesine yönelik proje gerçekleştirdiklerini, kapalı pazar yeri yanındaki yaklaşık 1500 m2'lik alanı yöresel ürün pazarı olarak inşa edeceklerini söyledi.

‘Belediye arazileri vatandaşlara sera kurmak şartıyla tahsis edilecek’

14 Haziran 2020 Pazar 20:53

Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, Kumluca beldesinde tarımın ve yöresel ürünlerin desteklenmesine yönelik proje gerçekleştirdiklerini, kapalı pazar yeri yanındaki yaklaşık 1500 m2'lik alanı yöresel ürün pazarı olarak inşa edeceklerini söyledi. Başkan Can; “Altyapı çalışmalarını sürdürdüğümüz bir projemizi daha sizlerle paylaşmak istiyorum. Belediye olarak beldemizde tarımın ve yöresel ürünlerin desteklenmesine yönelik proje geliştiriyoruz. Proje kapsamında kapalı pazar yeri yanındaki yaklaşık 1500 m2'lik alanı yöresel ürün pazarı olarak inşa edeceğiz. İmar Kanunu’nun 18.maddesi kapsamında oluşan belediyemize ait tarım alanlarını vatandaşlarımıza tahsis ederek Tarım İl Müdürlüğü desteğiyle modern seralar kurulumuna katkı sağlayıp seralarda yetişen ürünlerin yöresel ürün pazarında satışına imkan sunacağız” dedi.

İFAD hibe desteği almak için müracaatımızı yapacağız

Can; “Yöresel ürünler için kapalı pazaryeri konusunda proje taslağını 2019 yılında Bartın Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne sunmuştuk. 2021 yılında Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonuna (İFAD) hibe desteği almak için müracaatımızı yapacağız. Proje kabul görürse yöresel ürün pazarında yöremizde yetişen sebze ve meyvelerin yanı sıra cevizli helva, bal kestane, fındık, reçel, pestil, erik kurusu, marmelat vb. ürünlerle hediyelik el işi ürünleri satışı yapılarak belde ve ülke ekonomisine katkı sağlanmış olacak. Pazar yeri haftada bir gün değil her gün hizmet verecek. Proje içerisinde ayrıca soğuk hava deposu yer alacak. Siz saygıdeğer hemşehrilerimizle birlikte daha güzel bir Kumluca için gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Tüm hemşehrilerimize selam ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.