28 Mart 2024
  • Bartın23°C
  • Ankara21°C
  • Bolu23°C
  • Kastamonu21°C
  • Zonguldak27°C
  • Karabük23°C

BAŞKAN CAN, 14 AYLIK SÜRE ZARFINDA YAPTIĞI ÇALIŞMALARI ANLATTI

Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, geride kalan 5 yıllık dönemle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, İkinci 5 yıl için vaat ettiği projelerin son durumuyla ilgili de açıklama yaptı.

Başkan Can, 14 aylık süre zarfında yaptığı çalışmaları anlattı

14 Haziran 2020 Pazar 19:41

Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, geride kalan 5 yıllık dönemle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, İkinci 5 yıl için vaat ettiği projelerin son durumuyla ilgili de açıklama yaptı. 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinden bugüne kadar geçen 14 aylık süre zarfında yapılan çalışmaların büyük önem taşıdığını belirten Can, şu ifadeleri kullandı; “Göreve geldiğimiz 2014 yılından buyana yaklaşık altı yıl gibi bir süre geçti. Bu sürenin 2014-2019 yıllarını kapsayan ilk beş yıllık döneminde birlik ve beraberlik içerisinde birçok projeyi başarıyla gerçekleştirerek beldemize güzel eserler kazandırdık.

Tüm bu başarılı çalışmaları Bartın Belediyemize borçluyuz

Gerçekleştirdiğimiz projelerimizden bazılarını içme suyu ilave hattı, açık hava düğün salonu, kapalı pazar yeri, mesire yeri, yaya köprüsü, cadde yol ve meydan düzenlemeleri olarak özetleyebiliriz. Yine belediyemizin mali yapısının düzenlenmesi, piyasa ve kurum borçlarının kapatılarak personel maaş ve ikramiyelerinin düzenli olarak ödenmesi ilk beş yıl içerisinde gerçekleştirdiğimiz hedefler arasında yer almaktadır. Bahsettiğimiz tüm bu başarılı çalışmaları öncelikle siz saygıdeğer hemşehrilerimize ve Bartın Belediyemize borçlu olduğumuzu unutmuyor, bu vesileyle siz saygıdeğer hemşehrilerimize ve Bartın Belediye Başkanımız Sayın Cemal Akın'a bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Birçok çalışma yaptık

14 aylık süre zarfında yaptığı çalışmaları anlatan Can, şu ifadeleri kullandı; “2019 Mahalli İdareler Seçimlerinden bu güne kadar geçen 14 aylık süre zarfında yaptığımız çalışmaları ise 2019 yılı yaz döneminde Ürkütler mezarlık yolunun kilitli parke ile düzenlenmesi, şadırvan inşaatı, Merkez mahalle de yol çalışmaları, Atatürk YBO yolu ve kapalı pazar yeri çevresinin kilitli parke taşı döşenmesi, mesire alanına ahşap çatı ile kapalı tesis yapımı, Kavaklıkaldırım Mahallesi ilave su deposu inşası ve en önemlisi beldemizin ihtiyacı olan Küçük Sanayi Sitesi imar planının Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca onaylanması olarak özetleyebiliriz.

Önleyici tedbirler ve çalışmalar gerçekleştirdik

2020 yılına girdiğimizde ise malumunuz olduğu üzere tüm dünyayı etkisi altına alan Koronovirüs (Kovit-19) salgının ülkemizde görüldüğü günden itibaren virüsle mücadele kapsamında belediye olarak önleyici tedbirler ve çalışmalar gerçekleştirdik. Gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Sayın Valimiz başkanlığında İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin almış olduğu kararların tebliğ edilmesi ve uygulanması konusunda titizlikle çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz.

Her yıl en az bir proje gerçekleştireceğimize söz vermiştik

Göreve geldiğimizde her yıl en az bir proje gerçekleştireceğimize söz vermiştik. Bu hedefimiz aynı şekilde devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde müjdesini sizlerle paylaşmıştık. Projelerimiz içinde bulunan ve beldemiz için büyük önem arz eden Atık Su Arıtma Tesisinin ihalesi yapılıp tesisin yapımı tamamlandıktan sonra beldemizin büyük bir sorunu çözüme kavuşmuş olacak. Yine beldemizin önemli sorunlarından biri olan ve talebimiz üzerine programa alınan Kumluca Çayı ıslah çalışmaları devam ediyor. Atık Su Arıtma Tesisinin proje kapsamına alınması, Küçük Sanayi Sitesi İmar Planının onaylanması ve Kumluca Çayı Islahının programa alınması konusunda desteklerinden dolayı Bartın Valimiz Sayın Sinan Güner'e ve Bartın Milletvekilimiz Sayın Av. Yılmaz Tunç' a tüm hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde yeni bir projeyi daha inşallah sizlerle paylaşacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde daha güzel bir Kumluca için gece gündüz demeden gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Tüm hemşehrilerimize saygılarımı sunuyor, sağlıklı günler diliyorum.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.