20 Nisan 2024
  • Bartın16°C
  • Ankara16°C
  • Bolu11°C
  • Kastamonu11°C
  • Zonguldak15°C
  • Karabük15°C

‘BARTINSPOR DIŞ TRANSFERE HARCADIĞI PARAYI AMATÖRE AKTARMALI’

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Turgut Altınçubuk, Bartınspor’un Teknik Direktör Ali Güneş’le birlikte uzun vadeli bir plan yapması gerektiğini belirterek, çözüm önerilerini sıraladı.

‘Bartınspor dış transfere harcadığı parayı amatöre aktarmalı’

15 Mayıs 2020 Cuma 22:23

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Turgut Altınçubuk, Bartınspor’un Teknik Direktör Ali Güneş’le birlikte uzun vadeli bir plan yapması gerektiğini belirterek, çözüm önerilerini sıraladı. Bartınspor’un ilde lokomotif takım olarak dış transfere harcadığı trilyonları Bartın’daki amatör spor kulüplerine vermesi gerektiğini söyleyen Altınçubuk, hal böyle olunca tüm amatör spor kulüplerinin Bartınspor’a futbolcu desteği sağlayacağını ifade etti.

Ali hoca ile uzun vadeli bir anlaşma yapılmalı

Altınçubuk, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Amatördeki kulüplerle Bartınspor arasında köprü olabilme adına 12 dönem Bartınspor yönetiminde görev aldım. Büyük çaba gösterdik. Demek ki bir yerde yanlış yapıyoruz. Ancak düşüncelerimizi söyleyince yanlış anlaşılıyoruz. Biz hepimiz Bartınspor’un iyi yerlere gelmesini isteriz. Eleştirdiğimiz zaman Bartınspor düşmanı ilan ediliyoruz. Ama her şeye rağmen biz uyarılarımıza devam edeceğiz. Bu sezon ‘Enişte’ dediğimiz Ali Hoca Bartınspor’un başına geldi. Spor bilgisi üst seviyede olan bir hocaya sahibiz. Bartın için büyük bir kazanım. O göreve geldikten sonra tabir yerindeyse takımımızın yürüyüşü değişti. İnşallah Ali Güneş hocamız göreve devam eder. Ali hoca ile uzun vadeli bir anlaşma yapılmalı. Hocaya güven verilmeli. Transferde tüm yetki Ali Hocaya verilmeli. Ben Ali hoca ile bu takımın bir üst lige çıkacağına inanıyorum. Hepimiz Ali Hocaya sahip çıkmalıyız.

Bartın’da futbolcu yok lafını kabul etmiyorum

Bartın halkı artık başarı istiyor. Her sezon yaşanan hayal kırıklıkları sporseverlerin şevkinin kırılmasına neden oluyor. Bu nedenle radikal karar alınarak adımlar atılmalı. Bartın’da ilimizde ikamet eden 4-5 tane sporcumuz vardı. Gelen hocalar bizim Bartınlı çocuklarımıza itibar etmediler. Son dakikalarda görev verdiler. Bartın’da futbolcu yok lafını kabul etmiyorum. Vallahi de billahi de Bartın’da futbolcularımız var. Yeter ki onlara güvenilsin. Önceki senelerde Bartınlı sayımız oldukça iyiydi. Şans verilmiş olsaydı. Bu çocuklar şimdi takır takır top oynarlardı. Futbolcuları pişirmemiz gerekiyordu. Biz ne yaptık? Son 5 dakika şans verdik. Dışarıdan gelen futbolculara 60, 70, 100 veya 150 milyar para verilirken, Bartınlıya para vermezseniz bu iş olmaz. Bir de dışarıdan gelenleri Bartınspor tesislerinde ağırlarken, Bartınlıları evlerine gönderirseniz yine olmaz. O çocuklar da tesislerde kalmalı. Futbolcular arasında ayrım yapılmamalı. Kendi çocuklarımızı biz mağdur ediyoruz. Takıma gelen sporcu sadece futbolu düşünmeli. O nedenle sporcuların sadece futbolu düşüneceği ortam oluşturulmalı.

Bartın’da sporu hep birlikte kendi değerlerimizle kalkındıralım

Yine Bartınspor dış transfere ciddi paralar harcıyor. Burada Bartın’da ki amatör spor kulüplerinin sesine kulak verilmeli. Dış transfere harcanan trilyonlar artık amatör spor kulüplerine harcanmalı. Bartınspor’un başarısızlığının altında amatör spor kulüplerinin desteklenmemesi de var. Destek verin ki futbolcular yetişsin. Amatörde oynayan çocuklarımızın hedefi Bartınspor’da oynamak olmalı. Bunu sağlamalıyız. Şuan ki durumda bu mümkün değil. Çocuklarımız Bartınspor’a gittiğinde harcanacağını düşünüyor. O nedenle gençlere önem veren, altyapıyı destekleyen bir Bartınspor yaratmalıyız. Emin olun 5 senede çok değerli sporcular yetişecektir. Demek istediğim amatördeki tüm takımlar Bartınspor’un alt yapısı olsun. Bartınspor’u futbolcu anlamında desteklesin. Bu desteğe karşılık da Bartınspor, diğer kulüplerin maddi anlamda yanında olsun. Lokomotif takım Bartınspor olsun. Bartın’da sporu hep birlikte kendi değerlerimizle kalkındıralım.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.