24 Nisan 2024
  • Bartın18°C
  • Ankara15°C
  • Bolu19°C
  • Kastamonu12°C
  • Zonguldak20°C
  • Karabük18°C

BARTINLI KADINLARIN EMEKLERİ SERGİLENİYOR

Bartın Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Yalı Yaşam Merkezi’nde bulunan Bartın Belediyesi Sanat Galerisi’nde 80 sanat eserinin bulunduğu Resim Atölyesi Sergisi açıldı.

Bartınlı kadınların emekleri sergileniyor

11 Mart 2018 Pazar 17:06

Bartın Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. İlk olarak saat 16.00’da Yalı Yaşam Merkezi’nde bulunan Bartın Belediyesi Sanat Galerisi’nde 80 sanat eserinin bulunduğu Resim Atölyesi Sergisi açıldı. Yoğun katılımın olduğu sergide yağlı boya, toz boya, karakalem ve sulu boya ile yapılmış sanat eserleri büyük beğeni topladı. 15 gün boyunca açık kalacak olan sergide Bartın Belediyesi Resim Grubunun 40 kadın kursiyerinin eserleri sergilenecek.

Bartın’ın köşelerini göreceksiniz

Büyük emekler sonucu serginin oluşturulduğunu belirten Bartın Belediyesi Resim Grubu Hocası Aysun Eskin; “Resim grubumuzda 40’a yakın arkadaşımız var. Kadınlar oluşuyor. Erkeler de var. Fakat çoğunluğumuz kadın. 80’e yakın resim var. Sergi için konu olarak özel bir şey belirlemedik. Mümkün olduğu kadar orijinal olmasına önem verdik. Emekçi kadınların eserleri sergileniyor. Bu sergide daha çok Bartın’ın köşelerini göreceksiniz. Eski evleri, sokakları veya suları gibi birçok kareyi görebileceksiniz. Bizim asıl büyük sergimiz Mayıs ayında yapılacak. Bu sergimize de herkesi bekleriz” dedi.

Bizler için ayrı bir önem taşıyor

Sergi açılışı öncesi değerlendirmelerde bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ise; “Resim Kursu kursiyerlerimizin emek vererek hazırladıkları bu güzel eserlerin Kadınlar Günü’nde sergilenmesi bizler için ayrı bir önem taşıyor. Bugün Kadınlar Günü’nü kutluyoruz. Her zaman söylediğim gibi kadınlarımızın gününü yılda sadece bir gün değil, her gün onların kıymetini ve hayatımızdaki etkisini bilerek, onlara hissettirerek kutlamamız gerekiyor. Hazırladıkları güzel eserler için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” diye konuştu.

Fener Alayı etkinliğine hava muhalefeti engeli

Gerçekleştirilen açılışın akabinde saat 19.00’da yapılacak olacak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kadın Yürüyüşü Fener Alayı etkinliği hava muhalefeti nedeniyle 10 Mart Cumartesi akşamı saat 19.00'a ertelendi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Özgürlük Oyunu“ ile devam etti. Santral Sokak’ta bulunan Bartın Belediyesi Sanat Evi’nde düzenlenen tiyatro etkinliği de büyük ilgi gördü.

Emeği geçen herkese teşekkür ederim

Etkinliklere emek veren herkese teşekkür eden Belediye Başkanı Cemal Akın; “Gün boyu etkinliklerimiz devam etti. İlk olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlerimiz kapsamında Bartın Belediyesi Resim Atölyesi'nin hazırlamış olduğu resim sergisinin açılış törenini gerçekleştirdik. Değerli hocamız Aysun Eskin ve tüm kursiyerlerimizi tebrik ederim. Yine gerçekleştireceğimiz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kadın Yürüyüşü Fener Alayı etkinliğimiz hava muhalefeti nedeniyle 10 Mart Cumartesi akşamı saat 19.00'a erteledik. Tabii programda sadece yürüyüş ertelendi. Etkinliklerimiz Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Özgürlük Oyunu“ ile devam etti. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Yapılan çalışmalar umut verici

Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan Akın; “Kadınlarımız hayatımıza yön veren ve yaşamımızın vazgeçilmez parçalarıdır. Tarih boyunca her alanda başarılı çalışmalara imza atan kadınlarımız gurur kaynağımız oldular. Türkiye’nin çağdaşlık yolunda devamlılığını sürdürebilmesi için kadının toplumsal statüsünün güçlendirilmesi ülkemizin temel önceliği olmalıdır. Bu noktada kamu kurumlarımızın yanı sıra sivil toplum kuruluşlarımızın yürüttükleri kadının bilinçlendirilmesi konusunda yapılan çalışmalar umut vericidir. Ayrımcılığın önlendiği, insanların eşitlik ilkesi çerçevesinde hak ve özgürlüklerini adil bir biçimde kullandığı, kadınlarımızın yönetimin her aşamasında daha çok temsil edildiği bir dünyada yaşamak umuduyla, tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.