28 Mart 2024
  • Bartın26°C
  • Ankara22°C
  • Bolu21°C
  • Kastamonu21°C
  • Zonguldak23°C
  • Karabük21°C

BARTIN’DA VAKA SAYISI 100’E YAKLAŞTI

Koronavirüsle mücadele sürerken ilimizde vaka sayılarında ciddi artış olduğu iddia ediliyor.

Bartın’da vaka sayısı 100’e yaklaştı

03 Ağustos 2020 Pazartesi 15:00

Corona virüs vakalarında son günlerde yaşanan artış yetkilileri yeni tedbirler almaya zorluyor. Maske ve mesafe konusunda uyarılar yapılmasına rağmen vatandaşların yeterli önlemini almaması artışın bir numaralı sebebi olarak ortaya çıkıyor. İlimizde Kurban Bayramı münasebetiyle gerçekleştirilen ziyaretler, bayramlaşmalar, mezarlık ziyaretleri, toplu düğün ve Kur’an merasimlerinin yasaklanmasına rağmen vatandaşların, uyarıları dikkate almaması vaka sayılarının artmasına neden oldu. Artışta en büyük etken de tatil için ilimize gelen tatilcilerin sahillerde oluşturduğu yoğunluk olarak gösteriliyor.

Vaka sayılarında ciddi artış

Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle şu ana kadar hayatını kaybeden 5 kişi oldu. İlimizde yaşanan yoğunluk ve kurallara uyulmaması sonrası vaka sayılarında artış olduğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre pozitif vaka sayısının 100’e yaklaştığı iddia edildi. Hastanede tedavi gören 24 kişinin olduğu, diğerlerinin de evde izolasyon altına alındığı söylendi.

Yoğum bakımda 5 kişi tedavi altında

Yoğum bakımda tedavi gören hasta sayısının da 5 olduğu ifade edildi. 24 Temmuz’dan buyana hastanede serviste tedavi gören vaka sayısı 20 iken 10 gün içerisinde 100’e yaklaştı. Yine 24 Temmuz’dan buyana yoğum bakımda tedavi gören hasta yok iken 10 gün içerisinde 5 kişinin tedavi altına alındığını belirtildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.