26 Nisan 2024
  • Bartın20°C
  • Ankara22°C
  • Bolu14°C
  • Kastamonu15°C
  • Zonguldak19°C
  • Karabük20°C

BARTIN’A BAĞLI ÇİFTLİK KÖYÜ KARANTİNALI 2 KÖY ARASINDA KALDI

Korona virüsü salgınıyla ilgili ek tedbirlerin açıklanmasıyla birlikte Bartın-Zonguldak yolunun giriş ve çıkışlara kapatılmasının ardından Bartın Merkez ilçesine bağlı Çiftlik Köyü, Zonguldak’a bağlı İhsanoğlu ile Ramazanoğlu Köyü arasında kaldı.

Bartın’a bağlı Çiftlik Köyü karantinalı 2 köy arasında kaldı

04 Nisan 2020 Cumartesi 21:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korona virüsü salgınıyla ilgili ek tedbirleri açıklamasıyla birlikte Bartın-Zonguldak yolunun giriş ve çıkışlara kapatılmasının ardından Bartın Merkez ilçesine bağlı Çiftlik Köyü, Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı İhsanoğlu ile Ramazanoğlu Köyü arasında kaldı. Söz konusu 2 köy ve Zonduldak iline bağlı çevre köylerde yaşayan vatandaşlar, Akmanlar mevkiinde bulunan kontrol noktası nedeniyle Bartın’a geçiş yapamazken, Çiftlik Köyü’nde ikamet eden vatandaşların da sağlık haricinde giriş ve çıkışına izin verilmediği iddia edildi. Çiftlik Köyü’nde yaşan vatandaşlar da giriş-çıkışlarda sıkıntı yaşarken, Çiflik'in karantina altına alınan 2 köy arasında kalması nedeniyle, korona virüsü salgını açısından da tehlikede olduğu ifade edildi.  

Gerekli kontrollerin yapılmasını talep ediyoruz

Çiftlik Köyü’nde yaşayan vatandaşlar söz konusu durumla ilgili açıklamalarında şu ifadeleri kullandılar; “Devletimizin korona virüsü salgınıyla ilgili aldığı ek tedbirleri olumlu karşılıyoruz. Yetkililerin uyarılarını dikkate alarak tedbirlerimizi alıyoruz. Fakat Zonguldak ilinin karantina altına alınmasıyla birlikte köyümüzün konumu itibariyle risk altında olduğunu düşünüyoruz. Biz Bartın’a bağlıyız. Ancak bizden önceki ve sonraki köy Zonguldak’a bağlı. Yani biz karantina altına alınan 2 köyün arasında kaldık. Bartın merkeze giriş-çıkışlarımızda da sıkıntı yaşıyoruz.Sağlık haricinde giriş-çıkışlar yasak denilebilir. Peki biz Saltukova tarafına da Bartın ikametli olduğumuz için geçemiyoruz. Ne yapacağız?

Bunun önüne nasıl geçilecek?

Fakat burada daha da büyük sıkıntı köyler arası geçişler. İhsanoğlu Köyü’nde ikamet eden bir vatandaş bizim köyümüze giriş yapabiliyor. Belki bu vatandaş gündüz Zonguldak merkeze gidip, virüs kaptı. Akşamına geldi bizim köyde akrabalarına bulaştırdı. Bunun önüne nasıl geçeceğiz? Konu bizden sonraki köylerle de aynı şekilde. Köyümüzün devamında bulunan Zonguldak’a bağlı Ramazanoğlu, Karakoç veya Karapınar gibi yerlerden köyümüze insanlar gelebilecek mi? Bunun önüne nasıl geçilecek? Bildiğimiz kadarıyla Karapınar beldesinin girişinde kontrol noktası vardı. Biz köy halkı olarak köyün bulunduğu alanda gerekli kontrollerin yapılmasını talep ediyoruz. Yani Çiftlik Köyü’ne Zonguldak ikametli kişiler girememeli. Şunu da belirtelim. Karantina altındaki köylerden gelebilecek olan kişiler köyümüz için büyük tehlike oluşturmaktadır. İnşallah sorun aşılır.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.