20 Nisan 2024
  • Bartın21°C
  • Ankara18°C
  • Bolu19°C
  • Kastamonu18°C
  • Zonguldak20°C
  • Karabük21°C

BARTIN’A 23 YENİ DOKTOR ATADI

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın’a son 7 ayda önemli branşlarda 16 uzman, 7 pratisyen olmak üzere 23 doktor atadıklarını belirtti.

Bartın’a 23 yeni doktor atadı

30 Temmuz 2018 Pazartesi 15:12

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın’a son 7 ayda önemli branşlarda 16 uzman, 7 pratisyen olmak üzere 23 doktor atadıklarını belirterek, doktorların hasta kabulüne başladığını, 16’sı hemşire toplam 35 yeni sağlık personelinin de atamasının yapılarak Bartın’da görevlerine başladıklarını söyledi.

16 Uzman, 7 Pratisyen toplam 23 yeni doktor 

Milletvekili Tunç’un yaptığı açıklamaya göre son 7 ayda Bartın Devlet Hastanesi’nde göreve başlayan tabip ve uzman tabiplerin uzmanlıkları ve sayıları ise şöyle: “1 Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı, 1 Mikrobiyoloji Uzmanı, 2 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, 1 Genel Cerrahi Uzmanı, 2 Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı, 1 Çocuk Cerrahisi Uzmanı, 1 Göğüs Hastalıkları ve Tbc Uzmanı, 1 Biyokimya Uzmanı, 1 Nöroloji Uzmanı, 1 Kadın Hastane ve Doğum Uzmanı, 1 Radyoloji Uzmanı, 1 Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı, 1 Acil Tıp Uzmanı,1 Gastroenteroloji Uzmanı”

16’sı hemşire toplam 35 yeni sağlık personeli

Bartın Devlet Hastanesi’nde son 7 ayda göreve başlayan sağlık personelleri ve sayıları hakkında da bilgi veren Milletvekili Tunç, sağlık personelinin branşlarının ise şu şekilde olduğunu açıkladı: “16 Hemşire, 6 Ebe, 1Diyetisyen, 1Biyolog, 2 Fizyoterapist, 1Odyolog, 3 Sağlık Teknikeri (Röntgen), 1 Sağlık Memuru (Toplum Sağlığı), 1 Sağlık Teknikeri (Tıbbi Sekreter), 1 Sağlık Teknikeri (Odyometri), 1 Sağlık Teknikeri (Patoloji), 1 Sağlık Teknikeri (Laboratuvar)

Hekimler gelmeye devam edecek

Milletvekili Tunç, açıklamasında; “Bartın’da doktor sayımızı artırmaya devam edeceğiz, Türkiye’de pilot il seçilen 4 ilden biri Bartın, bir aile hekimine düşen hasta sayısı 3000’den 2000’ne düşürülecek, böylece ilk basamak sağlık hizmetinin kalitesi daha da artacak, yeni aile hekimlerimiz ile ihtiyacımız olan bazı branşlarda yeni uzman hekimler gelmeye devam edecek” dedi.

“İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın”

Bartın’da “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” anlayışıyla 118,30 Milyon TL Sağlık Yatırımı yaptıklarını belirten Milletvekili Tunç, “diğer alanlarda olduğu gibi sağlıkta da Bartın’a eserler kazandırmaya devam ediyoruz. Proje maliyeti 198 Milyon TL olan 400 Yataklı Bartın Devlet Hastanesi inşaatına başladık, 2.5 yılda tamamlayacağız. Hastanemiz 400 yataklı ama 480 yatak kapasiteli bir hastane olacak. 730 araç kapasiteli otoparkı var. Neredeyse her yatak başına 2 otoparkımız var. 132 polikliniğimiz olacak, 24 adet diyaliz ünitemiz, 24 adet ameliyathane, 66 adet yoğun bakım yatağı ve 58 adet acil servis yatağı da bulunacak. Yapıldıktan sonra Eğitim Araştırma Hastanesi’ne de dönüştürebileceğimiz bu büyük sağlık kompleksi Bartın’ın yanı sıra çevre illerden de hasta kabul ederek, bölgemize büyük yararı olacak” diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.