24 Nisan 2024
  • Bartın18°C
  • Ankara18°C
  • Bolu19°C
  • Kastamonu12°C
  • Zonguldak19°C
  • Karabük16°C

BANKOĞLU, ULUS'TA BİR DİZİ ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ

Esnafı ve şoförleri temsil eden odalarla görüşen Bankoğlu, ilçenin su sorununa ve pandemi dönemindeki genel duruma da özellikle değindi.

Bankoğlu, Ulus'ta bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

22 Eylül 2020 Salı 08:40

CHP Bartın Milletvekili, Parti Meclisi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu üyesi Av. Aysu Bankoğlu, Ulus ilçesinde oldukça yoğun bir program dâhilinde, ziyaretler gerçekleştirdi. Bu kapsamda, Ulus Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nı, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kooperatifi'ni, Ulus esnafını, Şoförler ve Otomobilciler Odası'nı, Kaymakam Vekili'ni, Tarım ve Orman Bakanlığı İlçe Müdürlüğü'nü, Ulus Polis Merkezi'ni ve Jandarma'yı ziyaret eden Bankoğlu'na, CHP Ulus İlçe Başkanı Yaşar Yıldırım ve önceki dönem Belediye Meclisi üyesi Serpil Turan ile partililer de eşlik etti. Odalar ve kredi kooperatifi ziyaretlerine dair bilgi aktarmadan önce Bankoğlu, Ulus ilçesi özelinde yaşanan içme suyu sorununun önemine dikkat çekti. Gerek bu sorun, gerekse de ilçedeki yurttaşların COVID-19 pandemisi dönemindeki sağlık durumları ve alınan tedbirler hakkında yetkililerden detaylı bilgi aldığının altını çizdi.

Talepleri dinledi

Öte yandan, Bankoğlu'nun Ulus'taki ziyaretlerinde duraklarından biri, Ulus Esnaf ve Sanatkârlar Odası idi. Oda Başkanı Necati Akman ile yapılan görüşmede, esnafın genel anlamda ve özellikle de mevcut pandemi döneminde yaşadığı sorunlar gündeme geldi. Benzer şekilde, Başkan Mehmet Cure'nin şahsında, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kooperatifi'ni de ziyaret eden Bankoğlu, bahse konu görüşmelerinin ardından Ulus esnafıyla bir araya gelmeyi, onların taleplerini de dinlemeyi ihmal etmedi. Gerek ülkemiz, gerekse de Bartın genelinde, büyük emek ortaya koyan esnafın tecrübe etmek zorunda kaldığı problemlerin, Cumhuriyet Halk Partisi olarak farkında olduklarını ve makul çözüm önerileri de sunduklarını belirten Bankoğlu, şunları söyledi: "Bildiğiniz üzere, zaten pek iyi ilerlemeyen ekonomik tablonun üzerine pandemi şartlarının da çok ağır biçimde etkisini göstermesiyle pek çok esnafımız, ya iş yerini tamamen kapattı ya da çalışma alanlarını mecburen sınırlandırdı. Diğer taraftan, fiili olarak açık konumdaki pek çok iş yerinde de satış ve işlerin neredeyse durma noktasına geldiğini gözlemliyoruz. İş yeri kiraları, vergi ve sigorta ödemeleri yahut vadesi gelen diğer ticari ödemeler gibi pek çok kalemi ödeyebilmek, bu dönemde esnafımız için neredeyse imkânsız. Dolayısıyla, esnafımızın hükümetten haklı beklentileri var. Hep söylediğim gibi, ertelemek, yalnızca günü kurtarıyor ve nihayetinde, esnafı daha büyük bir ödeme yüküyle karşı karşıya bırakıyor. Birikmiş ödemeler, katlandıkça katlanıyor. Pandemi döneminde en ağır faturalardan birini esnafın ödediğini sadece şu veriden bile anlayabiliriz: Bu yılın ilk 6 ayında, ülkemiz genelinde 35 bin 695 iş yeri kapandı. Esasında, pek çok esnafımızı doğrudan etkileyecek bir başka sorun da, okulların "uzaktan eğitim" yoluyla eğitim-öğretime devam edecek olması. Zira okulların fiziken açıldığı dönemin, özellikle de kırtasiyeci esnafı ile kantinciler için hayati önemde olduğunu biliyoruz. Sadece kitap ve kırtasiyeci esnafını hesaba kattığımızda, yaklaşık 20 bin kişi destek ihtiyacı içerisindedir. Hem bu alanlara, hem de genel manasıyla esnafımıza yönelik yeni ve faizsiz destek paketleri, bir diğer deyişle özel tedbirler açıklanmazsa çok daha zor günler yaşanacaktır. Biz CHP olarak atılması gereken adımları, izlenmesinde fayda olacak yolu dile getirmeye devam ediyoruz. Esnafın çığlığı, karşılık bulmak zorundadır."

Kolaylık diledi

Diğer bir taraftan, Ulus'taki resmi kurumları da ziyaret eden Bankoğlu, Kaymakam Vekili Ümit Şeref Kayacan ile görüştü. Benzer şekilde, Ulus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde, Müdür V. Uğur Barış Yılmaz ile de bir görüşme gerçekleştiren CHP Bartın Milletvekili, Ulus Polis Merkezi'ni ve Jandarma'yı da ziyaret ederek polis memurlarına ve jandarmaya, bu zorlu süreçte kolaylık ve en başta da sağlık dileyerek sözlerini noktaladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.