16 Nisan 2024
  • Bartın25°C
  • Ankara22°C
  • Bolu23°C
  • Kastamonu22°C
  • Zonguldak24°C
  • Karabük23°C

BANKOĞLU, SAĞLIK ÇALIŞANLARININ TALEPLERİNE DİKKAT ÇEKTİ

CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, etkilerini hâlâ hissettiren pandemi dönemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bankoğlu, Sağlık Çalışanlarının Taleplerine Dikkat Çekti

11 Eylül 2020 Cuma 16:46

Sözlerine, sağlık sistemindeki her bir çalışana ayrı ayrı teşekkür ederek başlayan ve kuru bir teşekkürün yeterli olamayacağını çok iyi bildiklerinin altını çizen CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, şu ana dek COVID-19 sebebiyle hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarımıza, hemşehrilerimize ve her ildeki yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine bir kez daha sabır ve başsağlığı diledi.

Yeterli Gelmediğinin Farkındayız

Ülke genelinde, gerek hastane ortamında, gerekse de kendi evlerinde tedavisine devam edilen pek çok hasta olduğuna da işaret eden Bankoğlu, herkese şifa diledikten sonra sözlerine şöyle devam etti: "Ülke genelindeki durumun ağırlaştığını gerek sahadaki doktorlardan aldığımız bilgilerle, gerekse de Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan veriler üzerinden rahatlıkla görebiliyoruz. Nitekim şehrimiz Bartın'da da, resmi açıklamalar uyarınca, 200 civarında aktif vaka olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla Bartın'da da vakalar artıyor ve hastanedeki mevcut yoğunluğu daha da üst düzeye çıkarmamak adına her zaman vurgulanan tedbirleri (maske-mesafe-temizlik) hem kendimiz, hem yakınlarımız için elden bırakmamak zorundayız. Ülke genelindeki durumun daha iyiye gidebilmesi için bireysel tedbirlerimiz tek başına yeterli olmayacaksa da önemli bir fayda sağlayacaktır. Zira, kendisine COVID-19 pozitif tanısı konan pek çok kişinin, yoğun bakım yatağı eksikliği ve vakaların artmasından ötürü evlerine gönderildiğini biliyoruz. Nitekim, son günlerde, filyasyon ekiplerinin sayısında da "görece" bir artış sağlanmış olsa da bu ekiplerin yeterli gelmediği gerçeğinin de, ne yazık ki, farkındayız."

Tutarlı Adımlar Atılmalı

Bankoğlu; “Artan vaka sayıları, ülkemizin her bir şehrinde, sağlık çalışanlarımız üzerinde inanılmaz bir yük oluşturmakta, adeta tükenmişlik sendromuna sebebiyet vermektedir. Onların sağlığını, canını ve hatta en sevdiklerinin de sağlık durumunu tehlikeye atan bu sürecin, bırakın azalış trendine girmeyi aksine yaygınlaştığı, herkesin malumudur. Elbette, sağlık çalışanlarının ortaya koyduğu emeğin net bir maddi karşılığı hiçbir zaman tam anlamıyla verilemeyecek olsa da, ekonomimizin de kötü gittiği şu günlerde, kendilerine sağlanacak maddi destek, yalnızca "ek ödemeler"den ibaret olamaz. Nitekim, bu ödemelerin "geçici" niteliği de gözden kaçırılmamalıdır. Ana sorun, tüm sağlık çalışanlarının "temel maaş"larında yapılacak iyileştirmelerle çözülebilir. Döner sermaye ödemelerinin belli bir süre "tavan"dan yapılacağını söylemek, yaraya pansuman bile olamıyor; zira "tavan" olarak adlandırılan bu ödemelerin, tüm sağlık çalışanlarına yapılmadığını da biliyoruz" dedi. Sözlerini sonlandırırken COVID-19 bulaşıcı hastalığını ancak el birliğiyle alt edebileceklerinin altını daha önce vurgulamış olduğu gibi bir daha çizen Bankoğlu, İktidar'da yer alanların şikâyet etmek yerine Bilim Kurulu'nun tavsiye ettiği çözümleri uygulayarak halk sağlığını tam anlamıyla koruma yolunda tutarlı adımlar atması gerektiğini söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.