20 Nisan 2024
  • Bartın12°C
  • Ankara10°C
  • Bolu8°C
  • Kastamonu11°C
  • Zonguldak13°C
  • Karabük12°C

BANKOĞLU, İNKUM VE BARTIN MERKEZ'DE ESNAF GEZDİ

CHP Bartın Milletvekili, Parti Meclisi ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Aysu Bankoğlu, İnkum ve Bartın Merkez'de ziyaretler gerçekleştirdi.

Bankoğlu, İnkum ve Bartın Merkez'de Esnaf  Gezdi

18 Eylül 2020 Cuma 16:59

CHP Bartın Milletvekili, Parti Meclisi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu üyesi Av. Aysu Bankoğlu, şehrimizin en güzel köşelerinden İnkum'da, CHP Bartın Merkez İlçe Başkanı Nazif Çomak, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Hatice Tuğçe Kaya ve Cumhuriyet Halk Partililer ile birlikte esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi; halkın nabzını tuttu. Bankoğlu, ayrıca, Bartın Merkez'de de esnafın taleplerini dinledi. Bankoğlu, gerçekleştirdiği ziyaretlerle alakalı olarak yaptığı açıklamada, gerek turizm yönünden gerekse de esnaf bakımından ekonomide yaşanan sıkıntılara dikkat çekti ve şunları söyledi: "İktidar kanadından her ne kadar ekonomi "pik" yapıyor; zirveye çıkacak denilse de yurttaşlarımızın yaşadığı çok daha farklı bir boyutta. Öncelikle şu noktayı vurgulamak gerek: İktidar, gerçekleri görmezden gelerek yarattığı algıyla, esasen, milletimize iyilik yapmıyor. Dertleşmek için esnafımızın yanına uğradığımızda, ekonomik tablonun iyi olmadığını ve yaşanan durgunluğu, daha ilk anda hissedebiliyorsunuz."

"Ertelemek" çözüm olmayacak

Bankoğlu; “Esnafın vergi ve prim borçlarını yalnızca "ertelemek" çözüm olmayacaktır diye kaç kez ifade ettik. Nitekim, erteleme süresinin bitimi yaklaştıkça, kamu bankaları üzerinden alınan kredilerin geri ödeme tarihleri ufukta göründükçe esnafın kaygısı haklı olarak artıyor; gerçek tablo ortaya çıkıyor. Şayet bir iktidar, yıllarca emek ortaya koyan esnafına, böylesi benzersiz zorluklar içeren bir dönemde gerçek manada destek sağlayamıyorsa, durumu reklam malzemesi olarak kullanabileceği ertelemeler yahut "faizli geri ödemeler" ile geçiştiriyorsa, görevini layıkıyla ifa edemiyor demektir"  dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.