29 Mart 2024
  • Bartın17°C
  • Ankara13°C
  • Bolu12°C
  • Kastamonu11°C
  • Zonguldak18°C
  • Karabük16°C

BANKOĞLU, ÇİFTÇİLERİN SORUNLARINI YERİNDE İNCELEDİ

CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, Parti görevlendirmesiyle Kastamonu'ya giderek çiftçilerin sorunlarını yerinde inceledi.

Bankoğlu, çiftçilerin sorunlarını yerinde inceledi

12 Haziran 2020 Cuma 20:06

CHP Bartın Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu üyesi Av. Aysu Bankoğlu, bu hafta içerisinde, CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ile birlikte "tarımdaki sorunların ve çiftçilerin sıkıntılarının yerinde tespiti"ne dair Kastamonu'ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Yapılan saha çalışmalarıyla ilgili görevlendirme, CHP Genel Merkezi tarafından gerçekleştirildi. Mayıs ayı içerisinde meydana gelen ani sıcaklık değişimlerinin tarım arazileri üzerinde oluşturduğu zararı yerinde tespit etmek için görevlendirilen heyetin çeşitli ilçe ve köylerde gerçekleştirdiği çalışmalara, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Kastamonu il ve ilçe örgütleri, başkanları da dâhil olmak üzere eşlik etti. Yapılan çalışmaların ve ziyaretlerin ayrıntılarına dair açıklamalarda bulunan CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, şunları söyledi: "Tüm ülke genelinde, gerek uygulanan tarım politikalarının gerekse de yaşanan afetlerin çiftçimiz üzerindeki olumsuz etkisini bizzat tespit etmek amacıyla Genel Merkezimiz tarafından görevlendirilen ve milletvekillerimizin yer aldığı heyetler, 19 ilde çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu çerçevede edindiğimiz bilgilerden oluşan raporları, Genel Merkezimize de sunacağız. Kastamonu'daki temaslarımızda, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Kastamonu Şeker Fabrikası, ilgili sendika ve Taşköprü Ziraat Odası olmak üzere kurum ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Sadece bu düzeyde de kalmayarak ülkemiz ve hatta dünya çapında sarımsağıyla meşhur Taşköprü ilçesini ve Afşar ile Eşen köylerini de ziyaret ederek çiftçimizle doğrudan iletişime geçmiş olduk."

Çiftçiye verilen sözler tutulsun

Bankoğlu, ülkemizin tarıma verilen destekler hususunda ne yazık ki son derece yetersiz kaldığını vurgulamak zorunda olduğunu belirterek şu beyanlarda bulundu: "Kastamonu'da heyet olarak biz, Taşköprü sarımsağı, siyez bulguru değerini bulsun; aslında büyük önem arz eden "şeker fabrikası" kapatılmasın diye verilen mücadeleye şahit olduk. Cumhuriyet Halk Partisi olarak temel maksadımız şudur: Güzel ve toprakları verimli ülkemizin çiftçileri daha fazla mağdur edilmesin. Çiftçiye verilen sözler tutulsun. Ancak böyle bir stratejiyle ülkemiz, yeniden gerçek üretim kapasitesine ulaşma yolunda ilerleyebilir. Derdimiz, emeğin ve alın terinin gerçek karşılığı bulabilmesinden ibarettir. Çiftçi, hiçbir surette kaderine terk edilemez. Yaşanan olumsuzluklar ve bu duruma etkili çözüm üretilememesi, bir kader değildir. Biz, CHP olarak yerel yönetimlerimiz yani belediyelerimiz aracılığıyla tüm yurt sathında etkinliğimizi oldukça yüksek bir şekilde gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz. Bu etkililik hâli, kendini bazen fide desteği bazen de sosyal destekler gibi çok farklı biçimlerde gösterebiliyor."

Çiftçilerimizin yanındayız

Bankoğlu, sözlerini sonlandırırken CHP olarak yaptıkları önerilere dikkat çekerek şunları ifade etti: "Her şeyden evvel, çiftçiye, 2006 yılında, yani tam 14 sene önce Tarım Kanunu çıkarıldığında yasal olarak güvence altına alınan "milli gelirden ayrılacak en az yüzde 1'lik payın" verilmesi gerekiyor. Genel Başkanımızın da altını ısrarla çizdiği gibi, çiftçimiz, esasında Devlet'e karşı borçlu değildir; Devlet'ten alacaklı durumdadır. Öte yandan, pandemi dönemine özgü olarak ise çiftçilerin borçlarının en az 1 yıl süreyle ertelenmesi gerekmektedir. Ancak böyle bir erteleme de, elbette çiftçiye faiz yükü bindirilmeden hayata geçirilmelidir. "Sosyal devlet" ilkesinin gereği bunu gerektirir. Biz, gerçekçi önerilerimiz vasıtasıyla her daim çiftçilerimizin yanındayız ve onların emeğini sonuna kadar koruyacağız."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.