26 Nisan 2024
  • Bartın16°C
  • Ankara20°C
  • Bolu16°C
  • Kastamonu19°C
  • Zonguldak17°C
  • Karabük18°C

BAL MUMU HEYKELLERİNİ GERÇEK SANIYORLAR

Bartın Kent Tarihi Müzesi'nde sergilenen bal mumu heykellerine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Bartın tarihini sergilemek için oluşturulan heykeller ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor.

Bal mumu heykellerini gerçek sanıyorlar

09 Ocak 2019 Çarşamba 10:28

Bartın Belediye Binası olarak hizmet veren tarihi binanın Bartın Kent Tarihi Müzesi olarak düzenlenmesi ile ilgili bina restorasyon ve iç tasarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından açılışı gerçekleştirilen Kent Tarihi Müzesi büyük beğeni topluyor. 1885 yılında Rüştiye Mektebi olarak açılan, 1924-1947 yılları arasında Cumhuriyet Mektebi, 1953-2008 yılları arasında Bartın Belediye Binası olarak hizmet veren Hükümet Caddesi'ndeki tarihi binada sergilenen bal mumu heykellerine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Bartın tarihini sergilemek için oluşturulan heykeller ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor. Heykelleri çok gerçekçi bulan ziyaretçiler, heykelleri şaşkınlıkla inceliyor. Kimileri uzaktan inceleyerek, kimileri fotoğraf çektirerek, kimileri ise dokunarak bu anları ölümsüzleştirmek istiyor. Hatta heykelleri gerçek sanıp konuşanlar bile oluyor.

01010.jpg

Fotoğraflarla anlatılıyor

Yapısıyla, içeriğiyle, teknolojisiyle ülkemizin sayılı müzelerinden birisi konumunda olan müzenin 300 metrekareden oluşan birinci katında Bartın’ın Yeraltı Zenginlikleri, Milli Mücadele Yıllarında Bartın, İlimizin Kronolojik Tarihi, İlimizde Görünen Nadir Canlılar, Doğal Afetler ve Ulaşım, Şehitler Bölümü, konuları hakkında çeşitli bilgiler fotoğraf, pano ve kioslar aracılığıyla ziyaretçilere anlatılıyor.

10-004.jpg

Balmumu heykelleri

405 metrekare büyüklüğe sahip olan ikinci katta ise Bartın Ticaret Hayatı, Madencilik, Bartın’da Gemi Yapımı, Eski Tarihi Esnaflar, El Sanatları, Kadınlar Pazarı, Bartın’da Mimari Yapı, Tarihi Bartın Çarşısı, Bartın Siyasi Tarihi, Bartın Eğitim ve Sağlık Tarihi, Spor Tarihi, Turizm Bölümü, Basın, Yayın İletişim Tarihi, Kültür Sanat Bölümü ve Bartın Mutfak Kültürü hakkında maketler, kioslar, balmumu heykelleri, panolar ve fotoğraflar yer alıyor. Müzede bulunan çok sayıda eser ve bilgiler 5 veya 6 aylık sürelerde değiştirilerek sergileniyor. Müzede para karşılığı alınan hiçbir eser yer almıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.