28 Mart 2024
  • Bartın26°C
  • Ankara22°C
  • Bolu21°C
  • Kastamonu21°C
  • Zonguldak23°C
  • Karabük21°C

ANTİKOR TARAMA TESTLERİ İÇİN HANE ZİYARETLERİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Sağlık İl Müdürlüğü tarafından Bartın’ın Korona virüs hastalığına karşı bağışıklığını tespit etmeye yönelik antikor tarama testleri için hane ziyaretleri gerçekleştirilecek. Bu kapsamda ilimizde 1263 hanede PCR ve antikor testleri yapılacak.

Antikor tarama testleri için hane ziyaretleri gerçekleştirilecek

13 Haziran 2020 Cumartesi 22:36

Sağlık Bakanlığı'nın bu hafta başlattığı "Yeni Korona virüs (Kovid-19) Hastalığı Seroprevalans Araştırması" için, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) ülke genelinde rastgele belirlediği 153 bin 577 hane, filyasyon ekipleri tarafından ziyaret edilmeye başlandı. Çalışma kapsamında her haneden yine rastgele bir kişiye antikor ve PCR testi uygulanacak. Bu kapsamda ilimizde de 1263 hanede PCR ve antikor testleri yapılacak. İlimizde ülkemizde ilk koronavirüs vakasının görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinden bu yana çok sayıda önlem hayata geçirilmiş ve önemli bir başarı elde edildi. Bu başarının sürmesi ve gelecek dönemlere hazırlık çalışmalarını planlamak amacıyla tüm illeri ve tüm yaş gruplarını kapsayacak şekilde planlanan saha araştırması ilimizde 15 Haziran 2020 Pazartesi günü başlayacak.

Antikor testi için kan örneği alınacak

Covid-19’un ülke ve il düzeyindeki sıklığını ve kişilerin bu hastalığı geçirip geçirmediklerinin tespiti için planlanan saha çalışmasında, TÜİK tarafından ilimiz genelinde belirlenen ve kendilerinin de onayı alınan 1263 hanede, hane halkından örneklem yöntemi ile seçilen 1 kişiden onam formu doldurulup anket yapıldıktan sonra PCR için burun ve ağızdan sürüntü örneği ve antikor testi için de kan örneği alınacak. Böylece, ilin genelini büyük oranda temsil edecek bir örneklem düzeyinde çalışılarak kapsayıcı bir tarama ve ileriye doğru tedbir- tedavi planlaması hedefleniyor. Saha çalışmasının 65 kişiden oluşan 17 ekip ile 12 günde bitirilmesi planlanıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.