18 Nisan 2024
  • Bartın24°C
  • Ankara23°C
  • Bolu21°C
  • Kastamonu23°C
  • Zonguldak26°C
  • Karabük25°C

AMASRALI, NAKLİYECİ ESNAFINI UYARDI

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sinan Amasralı, İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde genelge yayımlandığını belirterek, nakliyeci esnafının sıkıntı yaşamaması adına uyması gereken kuralları anlattı.

Amasralı, nakliyeci esnafını uyardı

05 Nisan 2020 Pazar 22:31

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sinan Amasralı, Corona virüsü salgınında yeni alınan kararlarla ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde genelge yayımlandığını belirterek, bazı illere giriş-çıkışlarda nakliyeci esnafının sıkıntı yaşamaması adına uyması gereken kuralları anlattı. Amasralı, şu ifadeleri kullandı; “Gelinen noktada Koronavirüs salgınının yayılım hızı göz önüne alındığında; ülke geneli için bugüne kadar alınan tedbirlere ilave olarak yeni tedbirlerin alınması ve bazı şehirlerimiz için ek tedbirlerin uygulanması gerektiği değerlendirildi. Bu kapsamda Corona virüsü salgınında yeni alınan kararlarla ilgili İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde resmi sitesinde genelge yayımlandı. İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu imzasını taşıyan genelgede, Zonguldak ve 30 Büyükşehire özel araçlarla giriş ve çıkışlar bazı istisnalar dışında yasaklandı. Bu yasak nedeniyle nakliyeci esnafımızın sıkıntı yaşamaması adına gerekli uyarıları yapıyoruz.  

Nakliyeci esnafımızın yazdığımız şartlara uyduğu sürece çalışmasında sıkıntı yok

Tüm ticari faaliyetlerin sürekliliği için gerekli olan ürün veya malzemelerin lojistiği, üretimi ve naklinde yurt içi ve dışı taşımacılık kapsamında görevli olanlar ve araçları; yaptığınız nakliye ile kısıtlanan illere giriş yaparken, giriş amacını gösteren belgeler malın cinsi, teslimat yeri, alıcı adresi, teslimat tarihini gösteren taşıma irsaliyesi, teslimat makbuz veya fatura vb. belgeler ile giriş yapıp 72 saat sonrasına kadar teslim ilinden ayrılarak geldikleri adrese dönebilecekler. Ticari yük taşıyıcıları seyahat esnasında maske takmak, temas gerektirdiği durumlarda sosyal mesafeye uymak zorundadırlar. Zorunlu dinlenme molaları hariç hiçbir şekilde duraklama ya da konaklama yapamayacaklardır. Nakliyeci esnafımızın yazdığımız şartlara uyduğu sürece çalışmasında sıkıntı yoktur. İşlerinizde kolaylık sağlıklı günler dileriz.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.