26 Nisan 2024
  • Bartın22°C
  • Ankara24°C
  • Bolu20°C
  • Kastamonu26°C
  • Zonguldak22°C
  • Karabük23°C

AMASRA İLÇESİNDE KAN BAĞIŞI ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Karabük Kan Bağış Merkezi ve Türk Kızılayı Bartın Şubesi işbirliğinde Amasra ilçesinde kan bağışı kampanyası düzenlendi. 3 gün boyunca gerçekleştirilen bağış kampanyasında toplamda 145 ünite kan bağışının yanı sıra 24 ünite de kök hücre bağışı alındı.

Amasra ilçesinde kan bağışı etkinliği düzenlendi

03 Temmuz 2018 Salı 09:39

Karabük Kan Bağış Merkezi ve Türk Kızılayı Bartın Şubesi işbirliğinde Amasra ilçesinde 3 gün boyunca kan bağışı kampanyası düzenlendi. Tatilcilere yönelik düzenlenen bağış kampanyasında ilk gün 37 ünite kan bağışı ve 7 ünite de kök hücre bağışı, ikinci gün 39 ünite kan bağışı ve 9 ünite de kök hücre bağışı alınırken, son gün ise 69 ünite kan bağışı ile 8 ünitede kök hücre bağışında bulunuldu. 3 gün boyunca toplamda 145 ünite kan bağışının yanı sıra 24 ünite de kök hücre bağışı alındı.

3 gün boyunca bağış alındı

Etkinlik ile ilgili bilgiler veren Türk Kızılayı Bartın Şube Başkanı Rıza Çakın; “Türk Kızılayı Bartın Şubemiz ve Karabük Kan Bağış Merkezimiz tarafından Amasra ilçemizde Amasra Kaymakamlığımız ve Amasra Belediyemizin destekleriyle önemli bir kan bağışı etkinliğimizi gerçekleştirdik. Destek veren kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz. 3 gün boyunca toplamda 145 ünite kan bağışı aldık. Tabii 24 ünite de kök hücre bağışında bulunuldu. Tatilcilerimize yönelik düzenlediğimiz bağış kampanyamızda aldığımız bağış miktarını önemsiyoruz. Bağışta bulunan vatandaşlarımıza da teşekkür ediyoruz” dedi.

Büyük öneme sahip olduğunu unutmayalım

Kan bağışının önemine değinen Çakın; “Bağış için gittiğimiz her yerde öncelikle kan bağışının önemini anlatıyoruz. Onlardan önemini anlattıktan sonra bağış yapmaları konusunda talepte bulunuyoruz. Önemi ile ilgili inşalarımızda bilinç oluşturmak önemli. Bu bilinci oluşturduğumuz takdirde bağış sayımızı artırabiliriz. Bu nedenle çalışmalarımızı ilk olarak kan bağışı bilincinin oluşması için gerçekleştiriyoruz. Kanın tek kaynağı insan. Bu yüzden kan bağışlamak, hayat kurtarmakla eş değer. Bunu insanlarımıza anlatmaya çalışıyoruz. Kan bağışına ön yargı ile bakılıyor. Kan bağışıyla ilgili önyargıları yıkmak ve bağışları arttırmak için pek çok kampanya yürütüyoruz. Düzenli kan bağışlayanları madalya ve plaket ile ödüllendirerek bağışları teşvik etmeye çalışıyoruz. Kan vererek hiç tanımadığınız birilerine yardım etmek onurlu bir davranıştır. Ayrıca bağışınız sayesinde birinin veya birilerinin hayatını kurtarma düşüncesi paha biçilemezdir. Bu kadar hayati önem sahip olan kan bağışını aksatmayalım. Canların kurtulması için büyük öneme sahip olduğunu unutmayalım” diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.