24 Nisan 2024
  • Bartın27°C
  • Ankara26°C
  • Bolu25°C
  • Kastamonu22°C
  • Zonguldak25°C
  • Karabük31°C

AK PARTİ’DEN ENGELLİLERİMİZ İÇİN İFTAR

AK Parti Bartın Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Murat Yıldırım, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla iftar yemeği düzenledi.

AK Parti’den engellilerimiz için iftar

14 Mayıs 2019 Salı 18:57

AK Parti Bartın Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Murat Yıldırım, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla iftar yemeği düzenledi. TOKİ Kent Ormanı’nda bulunan Dirhem Steakhouse ve Cafe’de düzenlenen iftar programına AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Başkan Yardımcısı Hayriye Çıray, Bartın İli Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Murat Yıldırım, Bartın’da yaşayan engellilerimiz ve aileleri katıldı.

Daima engelli kardeşlerimizin yanında olduk

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı; “Engellilik durumu toplumun sadece bir kısmını kapsayan bir olgu değildir. Tüm toplumları etkileyen ve kapsayan bir durum söz konusudur. Çünkü her insan bir engelli adayıdır. Bu hassasiyeti göz ardı etmeyen engelli engelsiz tüm vatandaşlarımızın Engelliler Haftası’nı kutluyorum. Engelli vatandaşlarımızın farkındalığını ortaya koymak ve onların toplumla daha içi içe hareket etmelerini sağlamak amacıyla Mayıs ayının 10-16 tarihleri Engelliler Haftası olarak kutlanmaktadır. Toplum olarak azımsanmayacak kadar engelli bir kitleye sahibiz. Engelli vatandaşlarımızın çeşitli alanlarda birçok sorunları bulunmaktadır. Bu sorunları çözme noktasında elimizden gelen her çabayı sarfetmemiz gerekiyor. AK Parti olarak bizler daima engelli kardeşlerimizin yanında olduk. Onların her ihtiyacına cevap vermeye çalıştık. Sosyal ve kültürel her alanda önlerini açacak projeleri hayata geçirdik. Bu şekilde engelli vatandaşlarımızın karşılaşabilecekleri her zorluğun önüne geçmiş olduk. Bu duygularla tüm engelli vatandaşlarımızın Engelliler Haftası’nı kutluyorum” dedi.

Ayrı ayrı çalışmalar yürütmekteyiz

AK Parti Bartın İl Başkanlığı Engelliler Koordinasyon Başkanı Murat Yıldırım da iftar sonrasında yaptığı konuşmada; “Engelliler Haftası, 10-16 Mayıs arasında, Birleşmiş Milletler’e üye 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanan özel bir haftadır. Doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılama güçlükleri olan korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişi engelli olarak tanımlanmaktadır. Engellilerimizin başkalarına muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları ve daha iyi hayat şartlarına kavuşabilmeleri için hükümetimiz tarafından yapılan çalışmalar ve yenilikler, toplumsal ilgi, duyarlılığımız ile hız kazanmıştır ve kazanacaktır. Bu çerçevede engellilerimizin üreten, bağımsız bireyler olarak sosyal hayatın bütün alanlarında etkin biçimde yer alabilmesi için sivil toplum kuruluşlarımızla, derneklerimizle, medyamızla ve vatandaşlarımızla da ayrı ayrı çalışmalar yürütmekteyiz. Ayrıca bu konuda üzerimize düşen görevlerin de farkındayız. Engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. İnsanların engelli olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte, engellilerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür. AK Parti olarak hedefimiz engellilerimizin hayatlarını normal süreçte geçirmelerini sağlamak için elimizden gelen çaba ve gayreti gerek Meclis’te gerekse illerde sağlamaya çalışmaktayız. Her insan bir gün engelli adayı olduğunu unutmaması gerekmektedir. Bu vesile ile hassasiyetin daha da artmasını temenni ediyor, Engelliler Haftası’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.