29 Mart 2024
  • Bartın20°C
  • Ankara16°C
  • Bolu19°C
  • Kastamonu15°C
  • Zonguldak21°C
  • Karabük20°C

AGROEXPO TARIM FUARINA BARTIN’DAN 40 ÇİFTÇİ KATILACAK

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram, 1-4 Şubat tarihleri arasında İzmir’de 13.’sü gerçekleştirilecek olan AGROEXPO Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarına Bartın’dan 40 çiftçi ile birlikte katılacaklarını açıkladı.

AGROEXPO tarım fuarına Bartın’dan 40 çiftçi katılacak

31 Ocak 2018 Çarşamba 15:18

Türkiye tarım sektörünün en büyük ve en önemli buluşması olan, sektörü dünya pazarına taşıyan ve uluslararası alım heyetleri ile Türk üreticilerini buluşturan 13. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Fuar İzmir’de kapılarını açacak. Orion Fuarcılık ev sahipliğinde ve Türkiye’nin en modern ve en büyük fuar alanında düzenlenen Agroexpo’da tarım makineleri, sera ve ekipmanları, tohum, fide, gübre, ilaç sanayi, sulama ve plastik sektörü, ambalaj, tarımsal enerji, hayvancılık ve ekipmanları, arıcılık sektörü, traktör, veterinerlik hizmetleri ile daha birçok teknoloji kuruluşu yer alıyor. Fuar İzmir’de 337 bin metrekare alanda, 56 yabancı ülkenin katılımıyla 729 standın yer aldığı ve yaklaşık 300 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen fuara ilimizden de katılım olacak.

Türkiye’nin en büyük fuarı

Fuar ile ilgili bilgiler veren Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram, 1-4 Şubat tarihleri arasında İzmir’de 13.’sü gerçekleştirilecek olan Avrupa’nın dört büyük fuarından biri AGROEXPO Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarına Bartın’dan 40 çiftçi ile birlikte katılacaklarını açıkladı. Bayram; “Bu sene üçüncüsü olmak üzere genelde genç çiftçilerimize yönelik 1-4 Şubat tarihleri arasında bir fuar açılıyor. Bu da Türkiye’nin en büyük fuar konseptine sahip bir fuar” diye konuştu.

Genç çiftçilerimiz için bir eğitim olacak

Bayram; “Oraya biz de genç çiftçilerimizi götüreceğiz. Bu fuarda tarımla ilgili konularda bulunmayan bir şey yok. Kısaca tarımla ilgili her alanda şeyler var. Bunun dışında orada genç çiftçiler arasında bilgi yarışması yapılacak. Buzağı yarışması yapılacak. Çiftçilerimiz fuarda 2 gün kalacak ve fuardan azami bir şekilde istifade etmeye çalışacaklar. İlk etapta 40 çiftçimiz gidecek. 2016 yılında 152, 2017 yılında da 157 olmak üzere genç çiftçimizin projesini desteklemiştik. Aslında bu fuar genç çiftçilerimiz içinde bir eğitim oluyor. Bu konuda bize destek olan İl Özel İdaremize de teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.