29 Mart 2024
  • Bartın16°C
  • Ankara13°C
  • Bolu12°C
  • Kastamonu12°C
  • Zonguldak17°C
  • Karabük15°C

9 ŞÜPHELİDEN 2'Sİ TUTUKLANDI

Oto sanayi sitesindeki bir büfeden 5 bin lira değerinde sigara, iş yeri kasasından da 200 lira para çalındığı ihbarı üzerine harekete geçen Bartın İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kısa sürede şüphelileri tespit etti.

9 şüpheliden 2'si tutuklandı

09 Mart 2018 Cuma 10:42

Çok sayıda ev ve iş yerinden çeşitli ürün, eşya ve paranın yanı sıra, enerji nakil hattı ve mazot çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9 şüpheliden 2'si tutuklandı. Alınan bilgiye göre, oto sanayi sitesindeki bir büfeden 5 bin lira değerinde sigara, iş yeri kasasından da 200 lira para çalındığı ihbarı üzerine polis ekipleri çalışma başlattı. Güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, olayda kullanılan otomobili tespit etti.

TOKİ’de sakladıklarını itiraf ettiler

Olaydan bir süre sonra uygulama sırasında ekiplerin durdurduğu söz konusu otomobilde bulunan Özkul E. ve Burak D. gözaltına alındı. Burak D, yapılan sorgusunda büfeyi kendilerinin soyduğunu söyleyerek, suç ortağı arkadaşları olan Muharrem Ü.'nün de olaya karıştığını iddia etti. Fırınlı Köyü'nde yaşayan Ü'nün gözaltına alındığı olayda şüpheliler, çalıntı eşyaları, TOKİ konutlarında kiraladıkları bir evde sakladıklarını itiraf etti. Evde yapılan aramada 187 paket sigara, 110 lira bozuk para, 4 adet fişek, 1 adet el dedektörü, 1 adet televizyon, 20 litre mazot olmak üzere çok sayıda çalıntı malzeme ele geçirildi.

Kısa sürede yakalandılar

Soruşturma kapsamında hırsızlık olayına karıştıkları belirlenen Mehmet K, Rüstem K, Davut G, Muharrem Ü., Özkul E. ve Doğan P. da emniyet ekiplerince gözaltına alındı. Şüphelilerin, Bartın kent merkezinde 2 iş yeri hırsızlığı, Kozcağız beldesinde 6 kez enerji nakil kablo hattı hırsızlığı, İnkumu beldesinde 1 enerji nakil kablo hattı hırsızlığı, Bartın merkezinde 2 enerji kablo nakil hattı hırsızlığı, mazot hırsızlığı ve Ordu’da 1 evden hırsızlık olaylarına karıştıkları tespit edildi.

2 kişi tutuklandı

Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Doğan P. ile Muharrem Ü., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, Özkul E. adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Diğer şüpheliler ise savcılıktaki sorgularının ardından salıverildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.