19 Nisan 2024
  • Bartın19°C
  • Ankara21°C
  • Bolu13°C
  • Kastamonu15°C
  • Zonguldak14°C
  • Karabük19°C

570 CEVİZ VE 750 ADET KIZILCIK FİDANI DAĞITILDI

İl Özel İdaresi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü birlikte hazırlanan yüzde 50 hibeli Bartın Meyveciliği Geliştirme projesi kapsamında 570 ceviz fidanı ile Organik Proje kapsamında 750 adet kızılcık fidanı dağıtımı yapıldı.

570 ceviz ve 750 adet kızılcık fidanı dağıtıldı

11 Mart 2018 Pazar 16:53

İl Özel İdaresi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü birlikte hazırlanan yüzde 50 hibeli Bartın Meyveciliği Geliştirme projesi kapsamında 8 çiftçiye 32 dekarlık toplam 570 ceviz fidanı ile Organik Proje kapsamında 4 çiftçiye 10 dekarlık 750 adet kızılcık fidanı dağıtımı yapıldı. İlimiz Merkez ve Ulus İlçesine bağlı köylerde 8 üreticiye dağıtılan ceviz fidanlarıyla 32 dekar alanda “Ceviz Yetiştiriciliği Projesi “ kapsamında ceviz bahçeleri oluşturulacak. Ayrıca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan “Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi” kapsamında ilimizde uygulanmakta olan Organik Tarım Projesinde 6 üreticiye dağıtılan kızılcık fidanı ile de15 dekar alanda organik kızılcık bahçesi oluşturulması hedefleniyor.

Çiftçilere desteğimiz devam edecek

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram, konu hakkında yaptığı açıklamada; “Ceviz ilimiz için uygun bir meyve türüdür. İlimizde ceviz noktasında talepler bulunmaktadır. Karlı bir iş olan ceviz yetiştirildiğini geliştirmek adına bu uygulamayı yaptık. Bu proje İl Özel İdaresi tarafından %50 desteklidir. İlimiz için faydalı olacağını düşünüyorum ve projen başarılı olduğu takdirde devamını getireceğiz. Başarısız olması için herhangi bir neden yoktur. Teknik personelimiz arazide sürekli üreticilerimizin yanındadır. Projede bahçe tesisinden itibaren ilk yıllar önemlidir. Fidan dikimi, gübreleme, yabani ot temizliği ve zirai mücadele gibi teknik işlerde personellerimiz üreticilerimizin yanındadır. Eğitimlerimiz devam edecektir. İnşallah bölgemizdeki istekli çiftçilere de desteğimiz devam edecektir” dedi.

Kozcağız’ın ismi cevizden geliyor olabilir

Bayram; “Koz ceviz demektir. Kozcağız geçmişte cevizi çok daha yoğun üreten bir yerdi ve ismi belki de buradan aldı. Aynı zamanda Bakanlığımızca uygulanmakta olan “Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi” kapsamında İlimizde uygulanmakta olan Organik Kızılcık ve Kivi Projemizde faaliyetlerimiz devam etmektedir. Bu kapsamda da 750 fidan ile 15 dekar Kızılcık bahçesi tesis ediyoruz. Tesis edilecek bu bahçeler ile toplamda 150 dekar organik kızılcık, kivi, ahududu ve böğürtlen yetiştiriciliği yapmış olacağız. İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Birimi Çalışanları, basın mensuplarına, projemizi yürüten personellerimize ve proje de bahçe tesis edecek üreticilerimize “Ceviz Yetiştiriciliği Projesi” ve “Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi” için düzenlediğimiz dağıtım törenine katılımlarından ve katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi. Fidan dağıtım töreni ceviz ve kızılcık fidanlarının bahçe tesis edecek üreticilere teslim edilmesiyle sonlandı. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.