24 Nisan 2024
  • Bartın27°C
  • Ankara29°C
  • Bolu26°C
  • Kastamonu25°C
  • Zonguldak26°C
  • Karabük32°C

“20 MİLYONA MALOLAN KÜTÜPHANE BİNASI BÖLGEMİZDE ÖRNEK”

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Üniversitesi kütüphanesi hizmete hazır olduğunu belirtti.

“20 milyona malolan kütüphane binası bölgemizde örnek”

28 Ağustos 2020 Cuma 22:21

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Üniversitesi kütüphanesi hizmete hazır olduğunu belirterek, Kutlubey Yazıcılar Kampüsünde inşa edilen Kütüphane binası bölgemizin en büyük, en prestijli kütüphanesi olduğunu söyledi. Milletvekili Tunç, “7.831.000 Elektronik yayın, 78.471 Kitap, 528 Basılı dergi ile öğrencilerimize hizmet verecek olan bu önemli yatırım yaklaşık 20 Milyon TL’sına maloldu” dedi.

“Rektörümüz başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürler”

Milletvekili Tunç, Türkiye’deki üniversite kütüphaneleri arasında, tek kütlede en geniş kullanım alanına sahip olan Bartın Üniversitesi Kutlubeyyazıcılar kampüsünde inşa edilen Kütüphane Binası 10 bin 600 metrekare arazi üzerine kurulduğunu söyledi. Tunç, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Bartın Üniversitesi kütüphane binasında araştırmacıların rahat ve nitelikli bir ortamda çalışmalarını yapabileceklerini imkanlar yer alıyor. Genel koleksiyon, süreli yayınlar, danışma kaynakları, gazete, nadir eserler, kitap dışı materyal salonlarının yer aldığı kütüphanede ayrıca tek kişilik ve grup çalışmalarının yapılabileceği odalar yer alıyor. İnternet salonlarının da olduğu kütüphane binasında, toplantı odası, konferans salonu ve sergi alanı da bulunuyor. Sinema salonu ise ziyaretçilerin kültür ve eğitim çalışmalarında kullanılabileceği önemli bir yer olarak tasarlanan bina.

“Engellilere de uygun olarak projelendirildi.”

Türk Standartlar Enstitüsü’nün belirlediği ölçütler göz önünde bulundurularak engellilere uygun olarak projelendirilen kütüphane binasında zemin ile birlikte dört kat yer alıyor, tüm katların buna göre tasarlandığı kütüphanede Görme engelliler için ayrı okuma salonları oluşturuldu. Sadece sağlıklı bireyler için değil, engelliler için ise ergonomik malzemeler tercih edildi. Sonuç olarak proje, engelli kullanıcıların yapının bütün imkânlarından faydalanabilecekleri şekilde düşünüldü.

“Bartın şehrine ayrı bir değer katacak”

Milyonlarca materyalin yer alacağı Kütüphane binasından öğrenciler ve üniversite personelinin dışında araştırmacılar 24 saat kullanabilecekler. Kütüphanemiz Bartın Üniversitesi’ne, öğrencilerimize, akademisyenlerimize ve yararlanacak herkese hayırlı olsun.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.