17 Nisan 2024
  • Bartın21°C
  • Ankara17°C
  • Bolu18°C
  • Kastamonu14°C
  • Zonguldak19°C
  • Karabük18°C

10 YIL ARADAN SONRA KURUCAŞİLE’DE İLK KEZ KAN BAĞIŞI KAMPANYASI DÜZENLENDİ

Karabük Kan Bağış Merkezi, Türk Kızılayı Bartın Şubesi ve Kurucaşile Kaymakamlığı işbirliğinde Kurucaşile ilçesinde 10 yıl aradan sonra ilk kez kan bağışı kampanyası düzenlendi.

10 yıl aradan sonra Kurucaşile’de ilk kez kan bağışı kampanyası düzenlendi

11 Temmuz 2020 Cumartesi 18:29

Karabük Kan Bağış Merkezi, Türk Kızılayı Bartın Şubesi ve Kurucaşile Kaymakamlığı işbirliğinde Kurucaşile ilçesinde kan bağışı kampanyası düzenlendi. 10 yıl aradan sonra ilçede ilk kez gerçekleştirilen etkinlikte 93 müracaattan 69 kan bağışı alındı. Gün boyu devam eden “Kurucaşile’nin Kanında Hayat Var” sloganı çerçevesinde düzenlenen kan bağışı etkinliğinde ilk bağışçı Kurucaşile Kaymakamı Muhammet Güzel oldu. Etkinliğe Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Şahin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Feridun Güler ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

93 müracaattan 69 kan bağışı aldık

Etkinlik ile ilgili bilgiler veren Türk Kızılayı Bartın Şube Başkanı Rıza Çakın; “Kurucaşile Kaymakamımız Sayın Muhammet Güzel’in destekleriyle olduğu “Kurucaşile’nin Kanında Hayat Var” sloganı çerçevesinde kan ve kök hücre bağışı kampanyası düzenledik. İlçe merkezinde öncelikle kan bağışının önemiyle ilgili çalışma gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızdan kan bağışının önemini anlattıktan sonra bağış yapmaları konusunda talepte bulunduk. Bu çok önemli. Çünkü kan bağışı öncesinde bilinç oluşturmak gerekiyor. Kan bağışı bilincini oluşturabilirsek bağış sayımız da doğrudan artıyor. Bu etkinliğimizde 93 müracaattan 69 kan bağışı aldık. Etkinliğimize büyük destek veren ve açılışta ilk kan bağışında bulunarak örnek davranış sergileyen Sayın Kaymakamımıza misafirperverliklerinden dolayı minnettarız. Kurucaşile ilçe merkezinde ve bağlı köylerindeki sosyal destek incelemelerimizde bizlerle beraber olan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Sayın Mahmut Şahin’e ve Bartın Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürümüz Sayın Feridun Güner’e teşekkür ederiz” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.